Deze statistiek zaait angst voor Ethereum prijsdaling

Het crypto analysebedrijf Glassnode meldt dat maar liefst 80% van het aanbod van Ethereum tokens op 10 juni winst heeft behaald.


Angst voor prijsdaling

Volgens Glassnode was op 10 juni meer dan 80% van het Ethereum aanbod winstgevend. Dit leidt tot grote angst voor een prijsdaling. Glassnode plaatste een grafiek die aantoont dat het winstpercentage van Ethereum voor de derde keer in een jaar 80% had bereikt. Daarover merkte het bedrijf het volgende op:

”De laatste keer dat de winstvoorraad van Ethereum hoger was dan 80%, was een Ethereum token ongeveer $700 waard. Ethereum is echter al een tijdje niet meer in de buurt van een prijs van $700 geweest).”
Winstgevendheid Ethereum aanbod – Bron: Glassnode

De grafiek laat zien welk percentage van het Ethereum aanbod hoger wordt gewaardeerd dan op het moment dat het voor het laatst werd verplaatst. De metriek naderde in het afgelopen jaar twee keer de grens van 100%. Echter werd dit beide maal gevolgd door een steile correctie.

Het bedrijf verduidelijkte dat de gegevens alleen betrekking hebben op extern beheerde accounts.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Investeerders verkopen tegen hoge prijzen

In mei lag de Ethereum prijs tussen de $250 en $252 en gaf het zijn eerste substantiële indicator voor een bullish momentum aan. Historisch gezien is het echter niet duurzaam dat meer dan 80% van het aanbod winstgevend is.

De Ethereum koers steeg op 10 juni naar $250. Op hetzelfde moment steeg de metriek boven 80%. Sindsdien is Ethereum in een neerwaartse trend beland en daalde het op 11 juni met 8,4% tot een prijs van $229.

Ethereum prijsverloop – Bron: Coinmarketcap

De recente volatiliteit van Bitcoin heeft ongetwijfeld ook een belangrijke rol in de prijsdaling van Ether gespeeld de afgelopen dag. Sell-offs veroorzaakte een daling van $800 in Bitcoin bijna op hetzelfde moment dat Ethereum een vergelijkbare procentuele daling kende.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken