Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Diem en Silvergate Bank gaan samen stablecoin lanceren in Verenigde Staten

De Diem Association, het door Facebook ondersteunde digitale valutaproject, is een samenwerking aangegaan met de crypto-vriendelijke bank Silvergate. Gezamenlijk willen zij een stablecoin lanceren in de Verenigde Staten (VS) die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.


Diem Payments Network

Dit kondigde de Diem Association onlangs aan. Uit dit bericht werd duidelijk dat Diem een nieuw model van zijn aankomende stablecoin heeft ontwikkeld, waarbij een aantal belangrijke activiteiten vanuit Zwitserland naar de VS verplaatst zijn. Ook heeft het voorlopig zijn aanvraag voor een betalingssysteemlicentie voor de Zwitserse financiële markten ingetrokken. Inmiddels zijn al 26 bedrijven toegetreden tot de Diem Association.

Het nieuwe betalingssysteem heeft de naam ‘Diem Payment Network’ gekregen, en zal worden gerund door Diem Networks U.S.. Dit is de dochteronderneming van Diem. Het Diem Payment Network wordt naar verluidt een volledig geautoriseerd blockchain-betalingssysteem die Diem-stablecoin transacties mogelijk zal maken.


Toekomst voor stablecoins

Waar de Silvergate Bank al jaren lang een door de staat gecharterde bank in Californië is en tevens lid is van de Amerikaanse Federal Reserve, doet Diem Networks U.S. pogingen om zich te registreren als een geldservicebedrijf bij het Amerikaanse ministerie van Financiën. De CEO van Silvergate zei het volgende over de samenwerking:

“Wij geloven in de toekomst van door Amerikaanse dollars gesteunde stablecoins en hun potentieel om bestaande betalingssystemen te transformeren. We zijn geïnspireerd door Diem’s technologie en toewijding om een betalingssysteem te bouwen dat voldoet aan de regelgeving, dat een veilige manier biedt om geld te verplaatsen.”

Alan Lane, CEO Silvergate

De Diem Association heeft zelf zeker niet stilgezeten sinds de rechtszaak van afgelopen jaar. Inmiddels valt het project volledig binnen de wettelijke perimeter van de VS en vereisen ze hierdoor niet langer meer een licentie van FINMA. Eerder heeft de Diem Association een intensief licentieproces gestart in Zwitserland, waar volgens de CEO van Diem, Stuart Levey, veel van geleerd is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten