Bitcoin atm
Bitcoin

Dieven stelen $4.000 uit een Bitcoin automaat in Canada

Twee dieven haalden $4.000 uit een Bitcoin automaat bij een Canadese supermarkt. Maar de twee dieven blijken geen meesterbreinen. Ze vergeten namelijk een tweede plek te controleren en laten $50.000 achter.


Politie gaat de daders pakken

Volgens een lokaal mediarapport gepubliceerd op 20 november, vond de overval op 19 november rond 19.00 uur plaats. De overval was bij een supermarkt in Vernon, British Columbia.

Naar verluidt was de politie na 15 minuten ter plaatse. Door de beveiligingssystemen van de winkel die geactiveerd waren. De twee mannen waren echter op tijd ontsnapt en zijn vooralsnog op de vlucht. Uit een interview met de winkeleigenaar blijkt wel dat er behoorlijk wat bewijs is verzameld:

“Op de beveiligingscamera staat in ieder geval één van hun auto’s, een grijze Nissan Sentra. De politie kon hiervan het kenteken achterhalen.”

Het lokale mediarapport gaf weinig context over de beslissing van de kleine supermarkt om een Bitcoin automaat te installeren. Het stadje genaamd Vernon heeft namelijk maar iets meer dan 40.000 inwoners. De geschrokken eigenaar zei dat hij van plan is de machine te verwijderen.

Het kleine bedrag dat de overvallers buit hebben gemaakt was ironisch te noemen. Lokale verslaggevers onthulden namelijk het volgende feit:

De impact van de kleine overval is erg ironisch gezien het succes van de dieven, waarbij lokale verslaggevers het volgende onthullen:

“De dieven vertrokken met $4.000, maar lieten $50.000 achter in de machine zitten. Dit lag in een opbergbus die ze niet controleerden.”


Bitcoin automaten worden steeds populairder

Lange tijd heerste er onzekerheid over Bitcoin geldautomaten. Verschillende landen waren niet blij met de automaten. Zo vond er in 2018 zelfs een arrestatie plaats in India. De ontwikkelaar van de eerste BTC automaat werd toen gearresteerd.

Eerder deze week bereikte het aantal wereldwijd geïnstalleerde Bitcoin automaten een nieuwe mijlpaal met meer dan 6.000 geïnstalleerde Bitcoin automaten.

De Internal Revenue Service (IRS) van de Verenigde Staten (VS) heeft deze week onthuld dat het onderzoek doet naar mogelijke belastingkwesties die worden veroorzaakt door de kiosken en geldautomaten voor cryptocurrency. Dit zou niks te maken hebben met de overal die plaatsvond.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?