Fidelity
Nieuws

Digitale Assets afdeling van Fidelity wil voor 2023 uitbreiden naar 500 mensen

Fidelity blijft zich maar uitbreiden als het op digitale assets aankomt en heeft straks in het eerste kwartaal van 2023 500 mensen in dienst. De vermogensbeheerder die voor 4,5 biljoen dollar aan assets beheert voor zijn klanten, is van plan om nog eens 100 mensen toe te voegen aan de ‘digitale assets’ afdeling.

Wat doet Fidelity met crypto?

In principe is het op dit moment alleen maar mogelijk om Bitcoin te kopen bij Fidelity. Daarmee heeft het bedrijf een hoge focus en geeft het aan weinig vertrouwen te hebben in de rest van de industrie. Ze beschouwen Bitcoin als het digitale goud en vooralsnog doen ze niets met altcoins. Daar komt verandering in, want binnenkort is het voor het institutionele publiek van Fidelity ook mogelijk om Ethereum te kopen.

De perceptie van institutionele beleggers over Ethereum is aan het veranderen. Na de transitie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake is het immers mogelijk om een rendement te pakken op Ethereum. Het is voor institutionele beleggers heel interessant om een vast rendement over hun Ethereum te kunnen vangen en te bedenken dat het platform weinig tot geen CO2 meer uitstoot na de transitie.

Fidelity groeit, terwijl industrie krimpt

Het bijzondere aan het feit dat Fidelity er 100 mensen bij wil nemen op de crypto-afdeling, is dat grote beurzen als Coinbase, Gemini en BlockFi juist mensen moeten ontslaan om overeind te blijven. Overigens is Binance een van de weinige partijen die net als Fidelity juist mensen aanneemt in deze crypto-winter.

Dat kan Binance doen, omdat het er bewust voor heeft gekozen om niet veel geld uit te geven in de bullmarkt. Bijvoorbeeld door geen dure reclames in te kopen tijdens de Amerikaanse superbowl-finale, wat sommige concurrenten wel gedaan hebben. Daardoor heeft het beursplatform van Changpeng Zhao (CZ) de ruimte om extra dingen te doen.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’