Hack Nieuws

Digitale dieven maakten in “Hacktober” 760 miljoen dollar buit

De maand oktober heeft alle records verbroken als het gaat over hacks in de crypto-industrie. Niet zonder reden werd deze oktobermaand eerder al omgedoopt tot “Hacktober”. In totaal is er in 2022 nu voor 2,98 miljard dollar aan digitale assets gestolen, bijna het dubbele van het totaal van 1,55 miljard dollar van 2021.

Hacktober in beeld

De afgelopen oktobermaand zag rond de 44 hacks, waarbij 53 protocollen werden geraakt. Uiteindelijk zijn hackers er in Hacktober met 760 miljoen dollar vandoor gegaan, waarvan 100 miljoen dollar is teruggebracht. De grootste hack vond nog altijd plaats op BNB Chain, waar uiteindelijk voor 586 miljoen dollar aan assets verdwenen zijn.

De nummer twee op de lijst, Mango Markets, staat daar met 48 miljoen dollar ver achter. Daarna loopt het helemaal snel af naar beneden, want na Mango komt Transit Swap met 5,52 miljoen dollar. Binance is deze maand dus verreweg het grootste slachtoffer van hackers. Na oktober is maart 2022 de grootste maand qua hacks. Destijds werd er 710 miljoen dollar buitgemaakt, waarvan de Ronin-bridge hack met 625 miljoen dollar de grootste was.

Niet goed voor de industrie

Dit soort nieuws is in principe een slechte zaak voor de crypto-industrie. De meeste buitenstaanders zien crypto reeds als het digitale Wilde Westen en daar helpen deze cijfers niet bij. Uiteindelijk moet de crypto-wereld een veilige plek worden waar mensen met vertrouwen hun vermogen achterlaten. Op dit moment is dat voor het gros van de investeerders helaas niet het geval.

Positief nieuws is dat er in 2022 al voor 890 miljoen dollar aan fondsen is teruggehaald. Wat dat betreft laat de industrie zien dat hackers er niet zomaar vandoor kunnen met het kapitaal dat ze buitmaken.

Wat het grote publiek niet kan is een onderscheid maken tussen Bitcoin, Ethereum en de protocollen die het slachtoffer worden van hacks. Waar Bitcoin en Ethereum veilig zijn, kunnen we helaas niet hetzelfde zeggen over de speculatieve DeFi-protocollen.

Hack nieuws

Hacker weet met $5 miljoen van Ankr Protocol te ontsnappen
Kaspersky verwacht stijging van Metaverse uitbuiting en -misbruik in 2023
Aave zet tijdelijk kredietmarkten als verdediging tegen potentiële verdere aanvallen
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten