Newsbit

Hong Kong China

Digitale Yuan flink getest: 20.000 transacties gemaakt in nieuw proefevenement

Hong Kong China

Recentelijk is een nieuw proefevenement gestart in China met als doel het uittesten van de digitale Yuan. Alhoewel het evenement zich slechts beperkte tot een selecte regiogroep, zijn er zo’n 20.000 transacties uitgevoerd.


Deelnemers uit jaren tachtig of negentig

De ruime meerderheid (80%) van de deelnemers van het evenement waren naar verluidt in de jaren tachtig of negentig. De test vond plaats over afgelopen weekend en begon op vrijdagavond. Waar de transacties voornamelijk om een relatief klein bedrag gingen, is er ook ten minste 1 transactie geweest van meer dan $1.500.

Hiernaast is in de Chinese stad ‘Suzhou’ ook een proef uitgevoerd met de digitale yuan. Deze proef vond plaats tijdens het ‘Double Twelve’ winkelfestival. Gedurende dit festival namen circa 10.000 winkels mee, waardoor de digitale yuan flink getest kon worden.

Hiermee is weer een test uitgevoerd. Dit is namelijk niet de eerste keer geweest dat er een soortgelijke test voor de digitale Yuan uitgevoerd wordt. Over het hele land zijn er gedurende dit jaar al diverse tests uitgevoerd, met allemaal een apart doel. Zo werd onlangs een soort gelijke test uitgerold in de Chinese stad Shenzhen, waar de nieuwe digitale valuta gepromoot werd met een openbare weggeefactie. Er werd voor $1.5 miljoen aan digitale Yuan weggegeven in deze actie, wat een enorm aantal deelnemers heeft opgeleverd.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op de Bybit.


Olympische Winterspelen 2022

Naar verluidt is China van plan om nog enkele andere tests uit te voeren voor de officiële lancering van de stablecoin. Op deze manier kan een veilige en succesvolle lancering gegarandeerd worden. Naar verluidt zijn er inmiddels al circa 4 miljoen transacties uitgevoerd met de digitale yuan wat een totaalbedrag van $300 miljoen aan verwerkte transacties oplevert.

Hiermee lijkt het platform steeds dichterbij een officiële lancering te komen. Een lanceerdatum voor de stablecoin is tot op heden echter nog niet bekend gemaakt. Verwacht wordt echter dat dit net voor de olympische winterspelen zou zijn. De olympische winterspelen worden in februari 2022 georganiseerd in het land. Mogelijk zou dit evenement kunnen samenvallen met de lancering van de digitale yuan. Het is echter nog even afwachten of dat daadwerkelijk het geval zal gaan zijn.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top