Disney
Altcoin

Disney kiest Polygon voor zijn Web3-ontwikkelingsprogramma

Op 13 juli kondigde Walt Disney aan dat zes bedrijven toetreden tot de Disney Accelerator in 2022. Onder hen bevindt zich het cryptobedrijf Polygon.

Disney richt zich tot Web3

Het ontwikkelingsprogramma is bedoeld om de groei van innovatieve bedrijven te versnellen. Volgens de aankondiging richt Disney zich dit jaar op opkomende technologie op het gebied van ‘meeslepende ervaringen’.

Het gaat hier om de Metaverse, augmented reality (AR), nonfungible tokens (NFT’s) en kunstmatige intelligentie (AI). Disney heeft Polygon gekozen vanwege zijn schaalbare eigenschappen, waardoor ontwikkelaars Web3-ervaringen kunnen bouwen.

Het programma gaat deze week van start en verbindt de zes bedrijven om hun creativiteit en verbeeldingskracht te vergroten met de expertise van Disney. De deelnemers krijgen begeleiding van Disney’s senior leiderschapsteam. Daarnaast krijgen ze een toegewijde mentor.

Het programma start dus in de zomer en wordt afgesloten met een demodag in oktober in de Walt Disney Studios in Burbank, Californië. Bonnie Rosen, General Manager van het Disney Accelerator-programma, merkte het volgende op:

Disney loopt al bijna een eeuw voor met betrekking tot het gebruik van technologie om de entertainment ervaringen van de toekomst op te bouwen.

De overige vijf bedrijven

Onder de andere vijf bedrijven die zich bij Polygon voegen, valt onder meer Flickplay. Flickplay is een sociale Web3-app voor het ontdekken van NFT’s die zijn gekoppeld aan echte locaties die kunnen worden gedeeld met behulp van AR. Inworld, het interactieve, AI-gestuurde platform voor het maken van personages, voegt zich ook bij de lijst, samen met Lockerverse, een Web3-platform dat makers in staat stelt om cultuurbepalende verhalen te vertellen.

De laatste twee bedrijven zijn het ervaringsgerichte e-commerceplatforms die virtuele 3D-winkels creëren in de Metaverse, Obsess en Red 6, een AR-hardwarebedrijf.

De zes bedrijven krijgen investeringskapitaal, toegang tot de creatieve campus van Disney en begeleiding van topmanagers van het bedrijf. Daarnaast zullen er ondernemers, investeerders en bedrijfsleiders uit de entertainment- en technologie wereld aanwezig zijn.

Eerder deze maand kondigde Polygon een samenwerking aan met fabrikant van mobiele telefoons Nothing om Web3-functionaliteit te bewerkstelligen.

De prijs van MATIC

De munt van Polygon, MATIC, reageerde zeer positief op het nieuws en is vandaag met 25% gestegen. De MATIC koers ligt op het moment van schrijven rond de $0,67.

Zoals de meeste cryptomunten, ligt de Polygon koers nog altijd ver onder zijn hoogste punt ooit. Het handelt namelijk 78% lager dan zijn all-time high van $2,92, dat het in november 2021 bereikte. Op dit moment is het echter wel de best presterende grote cryptomunt.

Polygon (MATIC) 1 uur grafiek – Bron: Tradingview

Zoals de meeste cryptomunten, ligt de Polygon koers nog altijd ver onder zijn hoogste punt ooit. Het handelt namelijk 78% lager dan zijn all-time high van $2,92, dat het in november 2021 bereikte. Op dit moment is het echter wel de best presterende grote cryptomunt.

Altcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?