rechtszaak, rechter
Ripple

Advocaat Jeremy Hogan gelooft dat het einde van de Ripple rechtszaak nadert

De zaak Ripple vs. SEC nadert volgens crypto-juridisch expert Jeremy Hogan. Hogan geeft toe dat de timing van de motie het enige probleem is.

Het einde is in zicht

Volgens Hogan heeft advocaat en XRP voorstander John Deaton een brief ingediend waarin hij beweert 67.000 XRP-houders te vertegenwoordigen.

Dit is een reactie op het verzoek van de SEC om een deskundige te laten getuigen over wat Ripple-investeerders dachten toen ze het op vijf na grootste crypto-actief kochten. Door deze inspanning zou de zaak een andere draai kunnen krijgen, volgens Hogan.

Volgens Hogan heeft het Hof de houders van XRP een amicus-status gegeven. Ze moeten echter eerst een verzoek indienen bij de rechter. Deaton wil daarom verlof van de rechtbank om een amicus-brief in te dienen in een Daubert-kwestie waarbij de deskundige mening van Mr. Doody betrokken is.

Hogan merkt bovendien op dat Amici respectvol toestemming vraagt om een amicus brief in te dienen waarin de mening van de expert, Patrick B. Doody, wordt aangevochten. De rechtbank hield echter rekening met de uitdagende moeilijkheden toen zij de amici status verleende. Het is opmerkelijk dat de raadslieden van amici zojuist kennis hebben genomen van het rapport van Mr. Doody over het gedrag van individuele XRP-houders zoals amici.

Ripple versus de SEC

De SEC wil volgens Hogan een deskundige getuige laten getuigen over wat XRP-investeerders dachten toen ze de cryptocurrency kochten. Daarnaast vertegenwoordigt Deaton 67.000 echte XRP-houders en wil hij delen wat zij dachten. Hier is de SEC tegen.

Deaton wil een ‘Daubert’-motie indienen als reactie op het inhuren van een expert door de SEC om de beweegredenen van XRP-kopers te bespreken. Dit suggereert dat Ripple de getuige probeert te ontslaan omdat zijn standpunt een “redelijke wetenschappelijke basis mist.”

Hogan geeft toe dat de timing van de motie het enige probleem is.

“Dit is te wijten aan het feit dat er nog geen formele verzoeken zijn ingediend om de getuige-deskundigen te schrappen.” Die moeten pas op 30 augustus binnen zijn. Maar advocaat Deaton voelde zich gedwongen om deze stap nu te zetten, omdat hij anders slechts anderhalve maand heeft om zijn motie in te dienen, toestemming van de rechtbank te krijgen, zijn pleidooi samen te stellen en in te dienen, wat een krappe deadline is.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) ooit $100 waard worden?
Besloten SEC-vergadering wakkert speculatie aan over schikking met Ripple
Deskundigen voorspellen: XRP is klaar voor een ongekende koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?