Newsbit

Bitcoin koers

Dit is waarom Bitcoin op het punt staat van een All Time High

Bitcoin koers

Eerder vandaag bereikte de prijs van Bitcoin, voor het eerst in bijna drie jaar tijd, een prijs van $18.980. Er zijn een aantal factoren die aangeven dat het niet lang meer hoeft te duren om een nieuw record te behalen.

De factoren waarover we spreken zijn: De groeiende institutionele vraag, een verminderde verkoopdruk, een rally gedreven door de spotmarkt en het belang van de doorbraak van de $18.500 weerstand.


Bitcoin ziet een verminderde verkoopdruk

Als investeerders hun Bitcoin willen verkopen, moeten ze eerst hun BTC tokens op exchanges storten. Als dit minder gebeurd dan normaal, dalen de BTC reserves van de exchanges. Dit geeft aan dat er een lage verkoopdruk op de markt is.

Volgens gegevens van Glassnode is het Bitcoin-saldo op de exchanges sinds het begin van het jaar met 18% gedaald. Dit is een belangrijk gegeven omdat dit aangeeft dat investeerders niet van plan zijn hun Bitcoin tokens te verkopen op de korte termijn. Ze wachten liever tot de prijs verder stijgt.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


De institutionele vraag groeit

Een andere belangrijke factor is de groeiende institutionele vraag. Rick Reider, van BlackRock, sprak positief over de digitale munt. Hij zei dat Bitcoin het potentieel heeft om enorm groot te worden. Hij suggereerde dat millennials de voorkeur geven aan BTC en dat de toenemende realiteit is dat digitale valuta reguliere betalingsopties zullen worden.

Gezien de institutionele trends, zei Novogratz dat 2021 waarschijnlijk even goed of beter zou zijn dan 2020 voor Bitcoin. Hij zei:

“Bitcoin is nu een institutioneel bezit. Punt. Het goede is dat de meeste instellingen nog niet mee doen. Daarom zal 2021 net zo goed of beter zijn dan 2020 voor BTC.”


Het behouden van $18.000 als ondersteuning is van cruciaal belang

Op 18 november crashte de Bitcoin koers van $18.500 naar ongeveer $17.200, minuten nadat hij het hoogste punt in twee jaar had bereikt.

De scherpe afwijzing op die dag toonde aan dat grote hoeveelheden verkooporders werden ingediend boven het $18.500 niveau. De tweede uitbraak van vandaag boven de $18.500 bevestigt dat er voldoende momentum in de markt is om cruciale meerjarige weerstandsniveaus te doorbreken en deze om te zetten in ondersteuning.

Op basis van de bovengenoemde factoren en het feit dat het wereldwijde beleid van de centrale bank is om voortdurend extra geld bij te drukken, dat zorgt voor inflatie, blijft de kans groot dat Bitcoin snel een nieuw record bereikt.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top