Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Dit is waarom Bitcoin plotseling naar $10.200 steeg

De Bitcoin prijs steeg vandaag in een onverwachte weekendrally naar $10.200. De prijsstijging heeft voor meer dan 74 miljoen dollar op BitMEX geliquideerd.

Bitcoin prijs bereikt $10.200 – Bron: Tradingview

Er lijken twee belangrijke redenen te zijn achter de abrupte Bitcoin prijsstijging van $9.700 naar $10.200. Namelijk de liquidatie van leveraged short contracten en traders die hun winst nemen op bepaalde altcoins.


Altcoin prijzen daalden terwijl BTC prijs steeg

Toen de prijs begon te stijgen, begonnen grote altcoins, begonnen de meeste altcoin prijzen juist wat te dalen. Zeker DeFi altcoins zagen een vrij steile koersdaling.

De gelijktijdige prijsdaling van grote altcoins en de prijsstijging van Bitcoin suggereert dat handelaren hun winst hebben genomen van de recente altcoin-rally’s. De handelaren verplaatsten hun kapitaal van de altcoins naar Bitcoin waardoor een opwaartse trend van BTC werd versterkt.


Enorme liquidaties

Toen Bitcoin in eerste instantie de $10.000 grens doorbrak, veroorzaakte dit dat er veel short contracten werden geliquideerd. Toen BTC de $10.200 bereikte, veroorzaakte dit weer een cascade van long liquidaties van in totaal $74 miljoen.

De massale liquidaties van long contracten van $10.000 suggereren ook dat de $10.000 tot $10.200 grens een zeer sterk weerstandsgebied blijft. Zodra BTC $10.200 bereikte, daalde de prijs snel weer tot onder $10.000.


Bitcoin nadert opnieuw cruciaal niveau

Terwijl de Bitcoin koers de afgelopen flink is gestegen, spraken steeds meer analisten en investeerders hun optimisme uit over zowel BTC als ETH. Zo vertelde de analist Peter Brandt dat hij verwacht dat de Bitcoin koers een nieuw record zal bereiken en uiteindelijk tot boven de $50.000 zal stijgen. Hij zei:

‘Dat is eigenlijk wat ik verwacht. Ik zie een enorme symmetrische driehoek die wijst op ATH’s en vervolgens het bereiken van de $50k. ‘

Ondanks alle positiviteit is het verstandig om oplettend te zijn. De cryptomarkt heeft de afgelopen tijd enorme winsten behaald en dat kan betekenen dat de rally ‘oververhit’ begint te raken. Daarnaast geld de zone van $10.200 tot $10.500 nog altijd als een enorm weerstandsniveau. Pas als deze zone doorbroken wordt kan Bitcoin verder stijgen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten