artificial intelegence AI
Altcoin

Dit is waarom crypto met een focus op AI beteren presteren dan Bitcoin

Als je al wat langer meeloopt binnen de crypto-industrie, dan is het je ongetwijfeld niet ontgaan dat trends een belangrijke drijfveer voor koerswinsten zijn. Op dit moment is kunstmatige intelligentie (AI) een trend die veel aandacht pakt. Om die reden is het geen verrassing dat munten die daar de focus op leggen momenteel de koning van de markt zijn.

Koerswinst van 80 procent

Veel bekende crypto-handelaren op Twitter zijn al enige tijd lyrisch over munten die iets met kunstmatige intelligentie doen. Volgens sommigen kan dat weleens de kern van de nieuwe bullrun zijn. Tot nu toe lijkt het erop dat deze analisten gelijk krijgen, omdat dergelijke tokens de afgelopen week een gemiddelde koerswinst van 80 procent op tafel legden.

De grootste winnaars onder die tokens waren projecten als Artificial Liquid Intelligence (ALI), Fetch AI (FET) en Singularity Net (AGIX), die tot wel 220 procent omhoog schoten. De waarde van de tokens van Imagine Generation AI (IMGNAI) is zelfs meer dan verdrievoudigd in de afgelopen twee weken.

Dit protocol maakt het voor gebruikers mogelijk om kunst te genereren op basis van tekstuele input op sociale platforms als Discord. Zelfs tokens die in 2018 en 2021 populair waren, zoals Big Data Protocol (BDP) en Measurable Data (MDT) lijken op de hypetrein mee te springen.

Beter dan Bitcoin

Tot nu toe presteren dit soort projecten beter dan gevestigde namen als Bitcoin en Ethereum in 2023. Het verleden leert ons echter dat dit soort koerswinsten ten opzichte van de grote namen vaak van tijdelijke aard zijn. Al is het natuurlijk zeker mogelijk dat er projecten zijn die uiteindelijk ook de top 10 op CoinMarketCap binnendringen en daarmee de concurrentie met de grote jongens aangaan.

De reden dat dit soort projecten extreem kunnen stijgen ligt natuurlijk ook in de relatief lage market cap. Er is voor de kleinere projecten simpelweg minder kapitaal nodig om de koers stevig in beweging te brengen.

Kunstmatige intelligentie staat de afgelopen maanden meer in de picture vanwege projecten als ChatGPT en Midjourney. Met eerstgenoemde is het mogelijk om via een kunstmatige intelligentie indrukwekkende teksten te genereren en Midjourney maakt het mogelijk om kunst of andersoortige afbeeldingen te genereren. Beiden doen dat op een indrukwekkend niveau.

Altcoin nieuws

Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken