Bitcoin Nieuws, Ethereum Nieuws

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen

Zowel de Bitcoin als de Ethereum koers zijn de afgelopen 24 uur met ongeveer 7 procent gedaald. Deze koersval ging gepaard met enorme liquidaties. De reden? Nieuwe uitspraken van de Federal Reserve.

Bitcoin koers daalt met 7,5 procent

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $21.713. Dat is ongeveer 7,5 procent lager dan een dag geleden. Het handelsvolume ligt wel ongeveer 8 procent hoger, wat laat zien dat er een zeer grote verkoopdruk heerst.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Ook Ethereum heeft te maken met een grote koersval

Ook Ethereum heeft vandaag te maken met een flinke koersval. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ether token rond de $1.735. Dit terwijl de Ethereum koers gisteren nog rond de $1.856 lag. Dat betekent dat de grootste altcoin ter wereld zo’n 6,5 procent van zijn waarde heeft verloren.

Met een huidige marktkapitalisatie van $212,5 miljard, is de Ethereum koers met meer dan 64% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $4.891 die in november werd bereikt.

Ethereum koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Een enorme liquidatie

Door de flinke koersdaling is er in de afgelopen 24 uur meer voor ongeveer 540 miljoen dollar van handelaren geliquideerd op de cryptomarkt, zo blijkt uit gegevens van Coinglass.

Bitcoin leidt de liquidaties met $201,3 miljoen, gevolgd door Ethereum met $132,7 miljoen in dezelfde periode. De overgrote meerderheid van de liquidaties voor de twee leidende cryptocurrencies was afkomstig van grote longposities.

De cryptomarkt reageert op de Federal Reserve

De koersval van vandaag houdt zeer waarschijnlijk verband met de verwachte renteverhoging van de Federal Reserve voor de volgende maand.

Zoals gemeld door Wall Street Journal, is James Bullard, de president van de St. Louis Fed, voorstander van een renteverhoging van 0,75% voor de volgende maand. Mary Daly, de Fed-president van San Francisco, bevestigde ook een renteverhoging van 0,50% of 0,75% volgende maand, zoals gerapporteerd door Reuters.

Beiden hebben bevestigd dat de rente tarieven kunnen worden verhoogd zolang de stijgende inflatie onder controle blijft. En zoals je wellicht weet is een nieuwe renteverhoging nooit een goed teken voor investeerders in risicovolle activa.

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit
Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten