Bitcoin, prijs
Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin koers vandaag weer stijgt

Cryptovaluta bevestigt opnieuw zijn reputatie als een volatiele belegging. Recentelijk bereikte Bitcoin (BTC) nieuwe recordhoogtes, waarna het een correctie van bijna 20% onderging. Echter, niet lang daarna, steeg de munt weer met 10%.

Het recente herstel van Bitcoin wijst erop dat de munt zich klaar lijkt te maken voor een nieuwe stijging. In dit artikel lees je waarom de Bitcoin koers vandaag weer stijgt.

1. Positief rente nieuws

Het Federal Open Market Committee (FOMC) bereikte een unanieme overeenstemming om de federal funds rentevoet onveranderd te laten. Deze beslissing was in overeenstemming met de marktverwachtingen en bood beleggers geruststelling dat er op de korte termijn geen renteverhogingen op stapel staan.

Het nieuws werd positief ontvangen door beleggers, vooral in het licht van de recent hoger dan verwachte inflatiecijfers in Amerika.

2. Stijging Coinbase premium

Een andere cruciale factor is de verandering in de Coinbase Premium, die naar positief terrein verschoof. De Coinbase Premium verwijst naar het prijsverschil tussen Bitcoin’s koers op de bekende Amerikaanse crypto exchange Coinbase. 

Aangezien Coinbase een van de grootste en meest toegankelijke platforms is voor Amerikaanse beleggers om in Bitcoin en andere cryptocurrencies te handelen, duidt een hogere prijs op dit platform op een hogere vraag in de VS vergeleken met de internationale markt.

Is Bitcoin koers klaar voor gigantische prijsstijging?

Het enthousiasme in de cryptomarkt is volledig teruggekeerd. Kevin Svenson, een bekende crypto-analist, voorspelt zelfs dat we aan de rand staan van een significante koersstijging. Ondanks recente periodes van teleurstellende resultaten, schat Svenson in dat de prijzen met maar liefst 200% kunnen stijgen ten opzichte van de huidige waarden.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017