Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin plotseling met 6% is gedaald

De Bitcoin prijs daalde in de afgelopen twee dagen tijd met meer dan 6% als gevolg van een combinatie van negatieve factoren.


Abrupte daling

De Bitcoin prijs daalde gisteren abrupt met bijna 6% in minder dan vier uur tijd. Dit was op het moment dat de nieuwe wekelijkse candle in Amerika werd geopend. Een aantal factoren droegen bij aan het verzwakkende momentum van Bitcoin. In dit artikel vertellen we de reden van de koersdaling van de afgelopen twee dagen.


Nieuwe wekelijkse candle

Wanneer een nieuwe wekelijkse candle wordt geopend, ziet Bitcoin doorgaans veel volatiliteit. De trend op maandag voorspelt namelijk vaak hoe Bitcoin de rest van de week zal gaan presteren.

Bitcoin koers – Bron: Tradingview

Onze analist vertelde gisteren al dat BTC zich nu in een belangrijke ondersteuningszone bevindt. Dit is namelijk de $55k – $56k zone. Als Bitcoin hier doorheen zakt kan de prijs verder dalen tot richting de $52k. Aan de andere kant zou het zeer bullish zijn als de prijs vanaf dit niveau omhoog bounced richting de $60k.


Futuresmarkt oververhit

Toen de prijs van Bitcoin begon te dalen, zweefde het financieringspercentage van de futuresmarkt van BTC boven de 0,1% op de grote exchanges. Dit geeft aan dat de overgrote meerderheid van de markt Bitcoin kocht, waardoor het overvolle werd.

BTC long/short liquidaties – Bron: Bybt

Volgens gegevens van Bybt werden 194.541 handelaren, voor $1,83 miljard, geliquideerd. Dit was het hoogste aantal sinds 21 februari. Deze golf van liquidaties leidde er uiteindelijk toe dat de Bitcoin koers onder de $56.000 daalde.


Grote Bitcoin stortingen

Vlak voor de daling wees het analyseplatform CryptoQuant op een aantal grote BTC-stortingen op Gemini. Gemini is naast Coinbase een toonaangevende Bitcoin-exchange in de Verenigde Staten. Het wordt vaak beschouwd als een “whale exchange”.

Gemiddelde Bitcoin instroom van alle exhanges – Bron: CryptoQuant

Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, zei het volgende:

“Deze storting van 18k BTC-tokens is legitiem omdat het een transactie was tussen gebruikerswallets en Gemini wallets. Alle exchange-instroom gemiddelden zijn omhooggeschoten vanwege deze storting. Pas op als je in een long-positie zit.

Al met al spelen er deze week dus een aantal factoren die de prijs hebben laten zakken. Belangrijk is nu dat BTC niet door het ondersteuningsniveau van $55k – $56k zakt. Als de grootste crypto valuta dit niveau weet te behouden kan het spoedig weer een gooi gaan doen naar zijn All Time High van boven de $61.500.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers duikt opnieuw omlaag door escalatie in het Midden-Oosten
Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving