Bitcoin koers crash
Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin prijs daalt als de aandelenmarkt instort

Steeds meer analisten verwachten dat de aandelenmarkt spoedig zal crashen. Gezien de hoge correlatie van Bitcoin met aandelen die de afgelopen drie maanden zijn waargenomen, is de kans groot dat Bitcoin dit voorbeeld zou kunnen volgen.


Bitcoin is gecorreleerd aan de aandelenmarkt

De Amerikaanse aandelenmarkt heeft een extreme volatiliteit gekend nadat de Dow Jones Industrial Average op 11 juni met ongeveer 7% daalde, als gevolg van een daling met dubbele cijfers van de aandelen van luchtvaartmaatschappijen. Een samenloop van drie factoren leidt blijkbaar tot een aanzienlijke volatiliteit op de aandelenmarkt: onzekerheid rond de COVID-19-pandemie, instellingen die overgaan op geld en obligaties over aandelen, en grote geopolitieke risico’s.

Correlatie aandelenmarkt en Bitcoin – Bron: Skew

De CEO van eToro, genaamd Yoni Assia, waarschuwde dat er binnenkort een beurscrash zou kunnen komen. Hij vertelt:

“Er komt binnenkort een crash (op de aandelenmarkt), in de komende 3 weken, grote investeerders zullen short gaan en de markten laten crashen. Kopers, oppassen dus. Waarschuwing emptor. ‘

De belangrijkste reden waarom Assia een duik in de aandelenmarkt voorziet, is dat particuliere beleggers sinds maart voornamelijk de beursrally hebben aangejaagd. Hij benadrukte dat wanneer particuliere beleggers achter een rally zitten, dit meestal tot een steile correctie leidt. De trend is vergelijkbaar met toen de Bitcoin prijs in juni 2019 de $14.000 bereikte en slechts drie maanden later daalde tot $7.500.

Mati Greenspan, mede-oprichter van Quantum Economics, vertelt tegen Cointelegraph dat hij het eens is met Assia:

“Ik ben het eens met Assia’s beoordeling dat de aandelenrally door particuliere beleggers wordt aangedreven en daarom waarschijnlijk tot een pijnlijk einde zal komen. Ik heb vanaf maandag een short op de beurs. Het grappige is dat de correlatie tussen de aandelen en Bitcoin pas recentelijk is versterkt en dat lijkt erop te wijzen dat Bitcoin wordt aangestuurd door institutionele instellingen. ”

Als de aandelenmarkt gaat crashen, is de kans groot dat de Bitcoin koers ook in een neerwaartse trend terecht komt. Nadat de aandelenmarkt donderdag met 7% was gedaald, kelderde de prijs van Bitcoin met 9%, wat aangeeft dat zwakte in aandelen het sentiment rond andere risicovolle activa zoals cryptocurrencies kan beïnvloeden.


Bitcoin volume komt van grote instituties

Het hoofd van de kredietstrategie van Wells Fargo, genaamd Winifred Cisar Stieglitz, legde bij Bloomberg uit dat beleggers een aanzienlijke stapel geld hebben. Maar in plaats van aandelen, zei ze, geven beleggers de voorkeur aan obligaties met een laag risico. Institutionele beleggers en vermogende beleggers zien te veel risico’s op de wereldwijde aandelenmarkt om grote posities op aandelen op te bouwen.

Afgezien van bestaande investeerders in de crypto markt is de vraag naar Bitcoin in de afgelopen paar maanden afkomstig van twee bronnen: grote institutionele instellingen via Grayscale Bitcoin Trust en Chinese investeerders via de door de Amerikaanse dollar ondersteunde stablecoin Tether (USDT). Onderzoeksbureau Diar meldde in juni 2019 dat 62% van de Tether-activiteit afkomstig was van Chinese investeerders.

Voor nu is het belangrijk dat de Bitcoin prijs boven de $9.100 blijft. Vanuit hier zou de koers opnieuw een gooi kunnen doen om de $10.500 weerstand te doorbreken. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat Bitcoin een consistente vraag blijft zien van grote instellingen en investeerders in China.

Als de instroom van kapitaal in Bitcoin afneemt en handelaren steeds meer overgaan om hun activa via Tether af te dekken, dan zou de kans dat BTC de trend van de aandelenmarkt volgt, kunnen stijgen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Aandelenmarkt is niet te voorspellen

Wall Street-investeerders en miljardairs, waaronder Mark Cuban, Paul Tudor Jones en Warren Buffett, hebben benadrukt dat ze op korte termijn liever hun hedgeposities en kasreserves versterken dan dat ze de aandelenmarkt betreden. Op 14 mei zei Cuban op CNBC: “Ik denk dat het bijna onmogelijk is om te voorspellen waar de vraag van consumenten op dit moment vandaan komt. Daarom is het zeer moeilijk om nu goed op de aandelenmarkt te handelen. “

Deze grote investeerders voorspellen echter niet noodzakelijk een grote neerwaartse trend op de Amerikaanse aandelenmarkt. Op basis van de gegevens worstelen ze alleen met het bepalen van een waardering voor grootschalige bedrijven vanwege de gevolgen van de coronavirus pandemie.

Fear & Greed index – Bron: Arcane Research

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bracht een soortgelijk probleem ter sprake toen het waarschuwde dat de pandemie de economische gegevens zou kunnen vertekenen en het voor centrale banken en investeerders moeilijk zou maken deze te evalueren. In een blogpost zei het IMF:

“Nauwkeurige en tijdige economische gegevens zijn cruciaal voor het informeren van beleidsbeslissingen, vooral tijdens een crisis. Maar de COVID-19-pandemie heeft de productie van veel belangrijke statistieken verstoord.”

In een tijd waarin beleidsmakers en grote banken het moeilijk vinden om economische gegevens correct te verwerken, is het voor zowel particuliere als institutionele beleggers bijna onmogelijk om de dynamiek van de markt volledig te begrijpen. Om die reden vermijden vermogende investeerders de aandelenmarkt. Als ze Bitcoin ook als een risico-actief beschouwen, zou de kans op afnemende institutionele instroom in cryptocurrencies kunnen toenemen.

De stimulatie pakketten van de Federal Reserve en andere grote centrale banken, waaronder de Europese Centrale Bank, om hun economieën te stimuleren, wijst verder op een zwakte van de wereldeconomie, die de vraag naar activa met een hoog risico zou kunnen beïnvloeden.

Eurocommissaris Paolo Gentilon zei dat hij niet verwacht dat landen een enorme stimuleringsovereenkomst afwijzen, wat suggereert dat landen de ernstige neerwaartse trend van de wereldeconomie erkennen. De regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft naar verluidt een tweede ronde van stimuleringsmaatregelen gepland, vooruitlopend op de economische gevolgen van de pandemie die zwaar zullen wegen op zowel de aandelen- als de arbeidsmarkt.

 

Bitcoin nieuws

Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang
Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie