Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Dit is waarom de Bitcoin prijs in een kwartier tot $8.600 daalde

De Bitcoin prijs daalde vandaag met maar liefst met 14% tot een dieptepunt van $8.600 in minder dan 15 minuten. Dit gebeurde te midden van een intense long squeeze.


Combinatie van factoren leidde tot daling

De prijs van de Bitcoin kelderde vanmiddag in minder dan 15 minuten van $10.180 naar $8.600 op de crypto exchange genaamd BitMEX.

Drie belangrijke factoren die de prijsdaling veroorzaakten waren: long contracts die geliquideerd werden, Een afwijzing op een meerjarige weerstand van $10.500 en whales die veel Bitcoins dumpen.

BTC/USDT vier uurs grafiek. Bron: TradingView

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Een enorme long squeeze

Voordat de prijscorrectie plaatsvond, schommelde het financieringspercentage voor Bitcoin en Ethereum rond de 0,16% en 0,19%.

De term financieringspercentage op de Bitcoin futures markt betekent dat de houders van een long- of short contract hun tegenhangers moeten betalen om een evenwicht in de markt tot stand te brengen.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat de Bitcoin koers stijgt en dat het financieringspercentage, dat typisch rond 0,01% ligt, stijgt tot 0,16%. Als een handelaar een longpositie van $100.000 heeft, moet de handelaar elke acht uur $160 betalen aan een short-contract-houder met een shortpositie van $100.000.

Voorafgaand aan de prijsdaling was het financieringspercentage van Bitcoin te hoog. Dat was een signaal dat er iets mis was. Ook had ongeveer 75% van de markt long contracts.

De meerderheid van de handelaren verwachtte dus dat de prijs van Bitcoin zou stijgen. Daarom was het bijna onvermijdelijk dat er een long squeeze werd uitgeoefend, waarbij er ongeveer $120 miljoen aan long contracts werd geliquideerd.

BitMEX XBTUSD Liquidaties. Source: Skew

De Bitcoin koers begon met crashen toen de Amerikaanse aandelenmarkt openging. Het suggereert dat de CME Bitcoin futuresmarkt gedeeltelijk achterliep op de uitverkoop in BTC. Cryptocurrency investeerder PlanB zei het volgende:

“BTC crasht -$1000 in 15 minuten bij opening in de VS (exact dezelfde tijd en volumes vanaf 20 mei en 21 mei).”


Bitcoin botst op een grote weerstand

Naast de long squeeze worstelt Bitcoin om het weerstandsniveau van $10.500 te doorbreken. De afgelopen acht maanden heeft BTC al 3 keer geprobeerd de $10.500 grens te doorbreken en dat is drie keer niet gelukt.

De Bitcoin koers steeg in oktober 2019 naar $10.500. Binnen vier weken daalde het naar $6.400, en bereikte een bodem van zes weken.

In februari deed Bitcoin nog een poging om het weerstandsniveau van $10.500 te overtreffen. Vervolgens daalde de koers in de daaropvolgende vier weken tot $3.600. Vandaag is de derde keer dat BTC hetzelfde niveau heeft getest en ook de derde keer is er een vergelijkbare reactie.

Aangezien BTC drie opeenvolgende keren niet hetzelfde niveau weet te doorbreken, is het nog maar de vraag of we spoedig in een bull trend gaan belanden of dat de koers juist verder terug gaat zakken.


Whales hebben hun fondsen verplaatst

Tot slot spelen crypto whales ook een rol in de crash. Een paar uur voordat de koersval plaatsvond, verplaatsten whales hun geld naar BitMEX en Binance. CryptoQuant CEO Ki Young Ju zei het volgende:

“Meerdere belangrijke BTC instromen van Binance en BitMEX een paar uur voor de dip.”

BitMEX en Binance instroom vóór de daling tot $8.600. Bron: CryptoQuant

De combinatie van whales die Bitcoin verkopen met een weerstand van meerdere jaren met hoge financiering en het grootste deel van de markt die lang geleden is, veroorzaakte een sterke long squeeze en een enorme crash.

 

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten