Bitcoin koers crash
Bitcoin

$100 miljoen aan Bitcoin geliquideerd op Bitmex tijdens BTC Crash

Iets meer dan 12 uur nadat Bitcoin $10.000 overschreed, begon de koers ineens enorm te dalen. Slechts enkele uren geleden werd de cryptomunt getroffen door een enorm aantal ​ verkooporders die de prijs deed dalen tot $8.600 op de BitMEX exchange. Op andere exchanges bereikte Bitcoin een dieptepunt van $9.100.

Bitcoin-prijs
BitMEX’s Bitcoin-prijsgrafiek van TradingView.com.

Opnieuw enorm aantal BitMEX liquidaties

Gegevens van Skew.com laten zien dat met deze beweging ongeveer $96 miljoen aan longposities zijn weggevaagd op BitMEX. 

Vereffening van Skew.com.
Skew.com: De waarde van BitMEX-liquidaties in de afgelopen dagen.

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bitcoin Long Squeeze

Hoewel Bitcoin op zowel leverage, derivaten als normale exchanges crashte, was deze crash een duidelijke long squeeze. Dit betekent dat er verkopers waren die de prijs van Bitcoin wilden verlagen door een golf van Bitcoin long-bezitters hun bestellingen één voor een te laten sluiten. Dit zorgt voor een waterval van verkooporders die de prijs enorm doen crashen.

Dat BitMEX te maken heeft met de enorme crash is te zien aan het dieptepunt die bereikt werd op de exchange van $8600. Dit lag veel lager dan het dieptepunt van $9.100 die bereikt werd op normale exchanges als Coinbase. Dit toont een enorme verkoopdruk aan op BitMEX.


Wat gaat er nu gebeuren?

Wat we nu kunnen verwachten is lastig te zeggen. 1 ding wat zeker is, is dat de weerstand rond de $10.500 blijft bestaan. $10.500 is het niveau waarop Bitcoin de afgelopen 12 maanden op twee cruciale momenten werd afgewezen: één keer tijdens de “Xi Pump” en één andere keer tijdens de rally van februari tot $10.500.

Het feit dat het de cryptomunt al twee keer niet is gelukt dit niveau te passeren kan betekenen dat BTC in een neerwaartse trend vast blijft zitten. slagen heeft gemaakt op het niveau zonder er voorbij te gaan, suggereert.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin-halving: Minder impact dan verwacht?
Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?