Bitcoin, Solana

Dit is waarom de Bitcoin prijs met meer dan 15% is gecrasht

De Bitcoin prijs is plotseling met meer dan 10 procent gecrasht naar een dieptepunt van $42k. De meeste altcoins verloren zelfs meer dan 20 procent van hun waarde. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt daalde dan ook met meer dan $350 miljoen in een uur tijd.


De enorme crypto crash

De correctie van vandaag volgde op een geweldige week vol met winsten met een stijging van 16% van de totale marktkapitalisatie. Gedurende die tijd kwam Ethereum dichtbij de $4000, overtrof Bitcoin de eindelijk weer de psychologische $50.000 grens en steeg Solana tot zijn hoogste punt ooit.

Solana is op het moment van schrijven nog steeds 38% gestegen ten opzichte van de week ervoor, terwijl Ethereum ongeveer 2% is gestegen. Alle winsten van Bitcoin van de afgelopen week zijn echter in een uur tijd verdampt.

Bitcoin koerscrash – Bron: Tradingview

De plotselinge koersval kan worden toegeschreven aan een geval van “koop het gerucht, verkoop het nieuws” in verband met El Salvador’s verwachte acceptatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel, wat vandaag officieel gebeurde.

Nu de dag is aangebroken, heeft Bitcoin het zwaar en neemt het het grootste deel van de markt mee. Bitcoin is nu 11% gedaald in de afgelopen 24 uur tegen een huidige prijs van $46,600.

Sommigen zullen deze dag bestempelen als gifzwart, terwijl andere crypto traders deze koersval zien als een geweldige kans om goedkoop crypto’s in te kopen.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen