Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin Prijs plotseling is gedaald

De Bitcoin prijs is vannacht plotseling flink gedaald. Dit omdat verschillende factoren de prijs onder druk zetten. Eén van deze factoren is de correlatie met de wereldwijde aandelenmarkt.

De BTC koers daalde rond middernacht zelfs even tot onder de $9.000. De scherpe daling van 7% komt mede doordat $55 miljoen long contracten werden geliquideerd op de crypto exchange BitMEX.

Bitcoin koers daalt – Bron: Tradingview

Zoals eerder gezegd liggen er aantal factoren achter de plotselinge koersdaling van vannacht. Namelijk: De aandelenmarkt daalde, miners verkopen meer BTC tokens en een herhaaldelijke afwijzing rond de $10.000.


Een slechte dag voor de aandelenmarkt

De aandelenmarkt had gisteren een zware dag. De Dow Jones daalde met 2,72%, wat de slechtste dag in twee weken tijd was.

Zoals regelmatig gemeld, is het dalen van de Bitcoin prijs gecorreleerd met de dalende aandelenmarkt. De gerealiseerde correlatie van één jaar tussen Bitcoin en de S&P 500 is in de afgelopen maanden gestegen tot bijna 40%. Dit betekent dat de Bitcoin koers nog altijd zeer gevoelig is voor een beweging op de wereldwijde financiële markten.

Correlatie tussen S&P 500 en Bitcoin bereikt hoogtepunt – Bron: Skew

Ondanks de koersdaling vertellen verschillende analisten dat de grafiek er technisch gezien bullish uit blijft zien. Wel waarschuwen ze dat de prijsactie op korte termijn grotendeels overgeleverd is aan de bredere economie. Zeker wanneer Bitcoin consolideert op een laag volume.


Miners verkopen hun Bitcoins

Een andere factor is de verkoopdruk. Verschillende gegevens van Glassnode, CryptoQuant en ByteTree laten zien dat miners massaal Bitcoins verkopen. Volgens onderzoekers van Glassnode werd op 24 juni de grootste instroom van Bitcoin naar exchanges waargenomen. Glassnode schrijft:

“Gisteren hebben we de grootste stroom Bitcoins gezien van miners naar exchanges in meer dan een jaar tijd. Dit was voornamelijk te danken aan de grote overdrachten van miners naar Bitfinex, in totaal 2.650 BTC. ”

Bitcoin miners verkopen Bitcoins – Bron: Glassnode

Wanneer miners hun Bitcoin-reserves beginnen te verkopen, met name na een belangrijke aanpassing van de moeilijkheidsgraad, zorgt dit vaak voor een dalende Bitcoin koers.

Analist Willy Woo legt uit dat miners verantwoordelijk zijn voor een van de twee soorten ongeëvenaarde verkoopdruk voor Bitcoin. Als miners tientallen miljoenen dollars aan Bitcoin verkopen wanneer de volatiliteit al weken laag is, kan dit in korte tijd een enorme prijsbeweging veroorzaken.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


De herhaaldelijke afwijzing rond $10.000

Bitcoin is de afgelopen maanden herhaaldelijk vastgelopen op de $10.000 grens. De drie opeenvolgende afwijzing van dit prijsniveau sinds oktober 2019 zorgde ervoor dat Bitcoin een potentiële triple top zag, die zou optreden als BTC op korte termijn onder de $8.000 daalt.

Ondanks dat blijven veel handelaren om meerdere redenen optimistisch. Zo os de handelaar genaamd Satoshi Flipper bijvoorbeeld van mening dat, zelfs als Bitcoin in de tweede helft van 2020 naar de $7.000 daalt, BTC op schema ligt om $14.000 te testen. Hij zei:

“De kans is groot dat de prijs terugzakt tot in de 8000 dollar of 7000 dollar. Echter ik denk nog steeds dat we voor het einde van het jaar 14k zullen testen. Het hangt echt allemaal af van aandelen.”

Een samenloop van deze factor met de fundamentele factoren, waaronder de huidige correlatie met aandelen, de onverwachte verkoop van miners, kan de Bitcoin prijs op korte termijn laten dalen. Op de lange termijn verwachten analisten echter over het algemeen een positieve trend richting het einde van het jaar.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC