Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Dit is waarom de Ethereum koers crasht met 11 procent

De Ethereum koers is vandaag met 11 procent gedaald. De crash van de prijs wordt veroorzaakt door een mogelijke vertraging van de Ethereum Merge naar het nieuwe Proof of Stake consensus.

Als we de Ethereum grafiek bekijken zien we dat de Ether prijs met 11 procent is gedaald tot een dieptepunt van $1.545. Dat is het laagste niveau sinds maart 2021. De Ether koers staat ongeveer 56% lager dan op 1 januari 2022 en presteert daarmee veel slechter dan zijn grotere broer, de Bitcoin. De grote verliezen van vandaag worden veroorzaakt door een paar verschillende factoren. De belangrijkste is echter een vertraging in een geplande difficulty bomb.

Ether koers 1 dag per candle – Bron: Tradingview

De Ethereum Merge wordt mogelijk uitgesteld

Ondanks een succesvolle implementatie van de merge op het Ropsten-testnet deze week, hebben Ethereum-ontwikkelaars besloten een geplande difficulty bomb uit te stellen.

Dit zorgt ervoor dat de overgang van Ether mining naar Ether staking opnieuw uitgesteld zou kunnen worden. Volgens verschillende analisten zal dit zeer waarschijnlijk ook gaan zorgen voor een vertraging van de Ethereum Merge. De kans is volgens de analisten vrij groot dat de voorspelling van Vitalik Buterin, dat de fusie in augustus dit jaar zou kunnen plaatsvinden, niet uit gaat komen.

De Merge (fusie) is een van de meest belangrijke gebeurtenissen in de cryptowereld dit jaar, aangezien het de op een na grootste blockchain volledig proof-of-stake zou maken.

De verhuizing zal naar verwachting Ethereum toegankelijker maken voor particuliere en institutionele beleggers, en zal naar verwachting ook de deelname van de gemeenschap aan de keten vergroten.

Hoe ver zal de Ethereum koers dalen?

Het uitstellen van de belangrijke Ethereum Merge komt de prijs natuurlijk niet ten goede. Daarbij komt dat ETH zich in een ‘decending triangle’ patroon bevindt. Volgens de bekende analist Peter Brandt zou dit kunnen betekenen dat de Ethereum koers spoedig zal dalen tot $1.200.

Ethereum nieuws

Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Vitalik Buterin maakt zich geen zorgen over het crashen van Ethereum Vitalik Buterin maakt zich geen zorgen over het crashen van Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten