Ethereum logo, Ether
Ethereum

Dit is waarom de Ethereum Koers vandaag Stijgt

Na een periode van relatief stabiele zijwaartse prijsbewegingen, heeft de koers van Ethereum (ETH) vandaag plotseling een sprong van 2,7% gemaakt. Het lijkt er zelfs op dat de munt nu op weg is om de grens van $1.700 te doorbreken. Wat is de oorzaak van deze abrupte prijsstijging en wat kunnen beleggers in de komende dagen verwachten?

Verkoop van Ethereum door whales

In ieder geval lijkt het erop dat de positieve prijsactie van Ethereum niet toe te schrijven is aan het gedrag van de zogenoemde ‘whales‘. In de onderstaande afbeelding is het aantal adressen zichtbaar dat minimaal 1.000 ETH bezit, hetgeen overeenkomt met een waarde van minstens $1,67 miljoen. Het is opmerkelijk dat het aantal van deze whales afneemt, wat suggereert dat zij hun posities verkopen. Gedurende de afgelopen vijf maanden is het aantal adressen dat meer dan 1.000 ETH aanhoudt, met 10% gedaald.

Aantal adressen met meer dan 1.000 ETH
Aantal adressen met meer dan 1.000 ETH – Glassnode

Uitstroom uit Exchanges

De recente prijsstijging zou wellicht wel kunnen worden verklaard door een continue uitstroom van ETH uit exchanges. Zoals te zien is in de onderstaande figuur, is er in september een aanhoudende stroom van Ethereum die de handelsplatformen verlaat.

Alleen al op donderdag werd er netto bijna 290.000 ETH onttrokken aan de exchanges, wat overeenkomt met een marktwaarde van ruim $480 miljoen. Deze aanzienlijke onttrekking van munten aan de handelsplatformen kan het voor investeerders moeilijker maken om munten te verkrijgen, wat op zijn beurt de prijs verder kan opdrijven.

Net positie verandering Ethereum op exchange
Net positie verandering Ethereum op exchanges – Glassnode

Ethereum koers boven de 21 EMA

Een opvallend kenmerk van de scherpe prijsstijging van vandaag is dat de koers van ETH boven de zogenoemde 21 EMA (Exponential Moving Average) uitkomt. De 21 EMA, een gemiddelde prijsbeweging over 21 dagen, is een populaire technische indicator onder traders. Deze indicator wordt vaak ingezet tijdens bullmarkten om de trend van een bull run te volgen. Dat de koers van Ethereum boven deze technische indicator uitstijgt, is een bijzonder positief teken; het kan namelijk wijzen op het begin van een nieuwe bull run.

Conclusie

In conclusie, de plotselinge sprong van 2,7% in de koers van Ethereum (ETH) kan niet direct worden toegeschreven aan het gedrag van ‘whales’, aangezien hun aantal afneemt. Echter, de aanhoudende uitstroom van ETH uit exchanges, gecombineerd met de koers die boven de 21 EMA uitkomt, suggereert dat de markt zich mogelijk opmaakt voor een nieuwe bull run.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers