Altcoin Nieuws, Polygon Nieuws

Dit is waarom de Polygon koers zo hard omhoog schiet

Volgens openbare blockchain-gegevens werden er voor de tweede maand op rij meer NFT’s verkocht op het Polygon netwerk dan op het Ethereum newerk via de grootste NFT-marktplaats OpenSea.

Het Polygon netwerk wordt steeds populairder

In december en januari verkocht OpenSea meer NFT’s op Polygon dan op Ethereum. In december verkocht OpenSea namelijk 1,3 miljoen NFT’s op Polygon, vergeleken met iets minder dan 1 miljoen Ethereum NFT’s. In januari steeg het aantal op Polygon naar 1,5 miljoen verkopen, terwijl het aantal Ethereum-verkopen iets meer dan 1,1 miljoen bedroeg.

Hoewel Ethereum al lange tijd de belangrijkste blockchain is voor NFT’s en de meeste kwalitatief hoogwaardige projecten herbergt, heeft Polygon steeds meer grip op de markt gekregen met grote merknamen als Meta, Starbucks en Reddit die zich aansluiten bij het netwerk. Daarnaast groeit het aantal gameprojecten dat wordt gemaakt op het netwerk van Polygon. Dat is allemaal geweldig nieuws voor het project en zorgt ook dat de prijs van de MATIC token omhoog schiet.

Hoewel de Ethereum-Merge, die in september werd voltooid, het energieverbruik van het mainnet met 99,998% verminderde, loste het nog steeds het probleem van de gaskosten (transactiekosten) op het netwerk niet op. In tegenstelling daarmee bieden Polygon en andere layer-1 Ethereum-concurrenten zoals Solana en Avalanche exponentieel lage tarieven voor gebruikerstransacties, en zijn steeds populairder geworden voor het hosten van meer betaalbare NFT-collecties.

Trump NFT’s waren populair

In januari was de meest populaire Polygon NFT-collectie volgens OpenSea de omstreden NFT’s van Donald Trump, die zorgde voor meer dan 5.500 transacties op alle Polygon-marktplaatsen, met een handelsvolume van 1.743 ETH (bijna 2,5 miljoen euro). Andere populaire NFT collecties waren Planet IX, Sunflower Land en Mocaverse.

Al met al hebben de goede prestaties van het Polygon netwerk ervoor gezorgd dat de MATIC prijs de afgelopen dagen hard omhoog is geschoten. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 MATIC token rond de $1,23. Dat is 13 procent hoger dan een dag geleden en zelfs 24 procent hoger dan een week geleden.

Altcoin nieuws

Terra-oprichter Do Kwon in Montenegro gearresteerd
Centrale bank van Verenigde Arabische Emiraten tekent deal voor CBDC-strategie
SEC klaagt Tron-oprichter Justin Sun aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin