Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Altcoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Dit is waarom de Shiba Inu-rally af begint te zwakken

Waar Shiba Inu (SHIB) de afgelopen weken een enorme rally meemaakte, lijkt deze nu toch wat van zijn kracht te verliezen. Wat staat er met de altcoin te gebeuren? 


Waarde is 4% gedaald

Het token had een tweecijferige winst geboekt nadat crypto-exchange Kraken het voor handel had genoteerd. Ook kondigde de e-retailer ‘Newegg’ aan dat het het digitale activum als een vorm van betaling zal accepteren. Maar op woensdag daalde de token met ruim 4%. Dit bleek uit gegevens afkomstig van CoinGecko.com. 

Zowel grote als kleine aankondigingen hadden eerder dit jaar nog de neiging om de prijzen van de altcoin steil omhoog te schieten. Maar ze lijken nu beïnvloed te worden door de aankondiging van de Federal Reserve dat ze haar stimulans wellicht zou kunnen intrekken. Dit denkt Matt Maley, de hoofdmarktstrateeg voor Miller Tabak + Co. Maley meldde hierover het volgende:

“Als deze aankondiging een maand geleden was gedaan, toen de Fed nog als zeer accommoderend werd beschouwd, zou de reactie veel positiever zijn geweest.”

heeft betrekking op Shiba Inu Rally Aangespoord door Kraken Vermelding begint bij Peter Out
Bron: CoinGecko.com

In de afgelopen 20 maanden kan een deel van het succes van veel cryptocurrencies, waaronder ook Shiba Inu, worden toegeschreven aan enorme hoeveelheden liquiditeit in het systeem, zei Maley. Deze liquiditeit nam dan ook in een rap tempo toe. Het is echter niet bekend of deze liquiditeit ook over de lange termijn constant zal blijven groeien. Alhoewel dit wellicht wel verwacht wordt, biedt dat nog geen volledige zekerheid.


De volatiele crypto-markt

De handel in SHIB, zoals met veel andere cryptocurrencies, is echter extreem volatiel geweest. Sommige Twitter-uitspraken van onder andere Elon Musk hebben de prijzen flink doen schommelen. SHIB kelderde in oktober van dit jaar op een gegeven moment, nadat de Tesla-CEO zei dat hij er geen in zijn bezit had. Volgens CoinGecko.com is de coin ongeveer 45% gedaald sinds hij in oktober een hoogtepunt bereikte. 

Toch behoort de SHIB-token momenteel tot de grootste cryptocurrencies, volgens gegevens afkomstig van CoinGecko.com. De populaire altcoin heeft momenteel een marktwaarde van circa $25 miljard. Dat plaatst zijn waarde op hetzelfde niveau als die van bijvoorbeeld S&P 500-lid Southwest Airlines Co. van cryptoplatform FRNT Financial Inc., zei het volgende:

“Hoewel SHIB zeker, met een marktkapitalisatie van 25 miljard, waarschijnlijk niet zal worden beschuldigd van ‘ondergewaardeerd’ te zijn, is een goede reden voor zijn ondermaatse prestatie op korte termijn waarschijnlijk te wijten aan ‘sell-the-news’-stromen na zijn recente naast enkele grote exchanges zoals Coinbase.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten