Ripple, xrp, coin
Ripple

Dit is waarom de XRP koers met 12 procent is gestegen

Er is gisteravond weer goed nieuws naar buiten gekomen rondom de rechtszaak van de SEC tegen Ripple Labs. De rechter heeft namelijk besloten dat het door de voormalig SEC-vertegenwoordiger William Hinman geschreven document vrijgegeven moet worden. Dit document betreft onder andere een toespraak waarin Hinman zegt dat Ethereum geen effect is. De uitspraak van de rechter is zeer goed nieuws voor Ripple en zet de SEC dus nog meer onder druk om de rechtszaak te schikken.

De XRP koers schiet met 12 procent omhoog

Direct na het goede nieuws uit de rechtszaal schoot de XRP koers met meer dan 12 procent omhoog. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de 0,4911 dollar, dit terwijl de prijs minder dan 24 uur geleden nog rond de 0,44 dollar lag.

Technisch analisten laten weten dat het een heel goed teken zou zijn als Ripple het psychologische prijsniveau van 0,50 dollar weet te overwinnen en om te zetten naar ondersteuning. De kans op een grotere prijsstijging richting het belangrijke 0,56 dollar niveau ligt dan voor de hand.

XRP koers 30 september
XRP koers schiet omhoog na positief nieuws uit rechtszaal – Bron: Tradingview

Wat houdt de uitspraak van de rechter precies in?

De uitspraak van de rechter gisteren is erg belangrijk voor Ripple Labs. Ripple ziet de toespraak van Hinman namelijk als een sleutelstuk in de rechtszaak. Als Ethereum geen effect is, dan is de XRP-token dat volgens Ripple namelijk ook niet. Het is nu aan de rechter om te bepalen of de woorden van Hinman over Ethereum ook van toepassing zijn op de XRP token van Ripple Labs.

Volgens veel juridisch analisten begint de rechtszaak er steeds positiever uit te zien voor Ripple. Volgens hen heeft de SEC weinig goede argumenten over die aanwijzen dat de XRP token een effect is. Het zou dus goed kunnen dat de Securities and Exchange Commission spoedig zijn verlies zal nemen en een schikking treft met Ripple.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen