Ripple, xrp
Ripple

Ripple slaat belangrijke slag in rechtszaak tegen SEC

Ripple Labs heeft een belangrijke overwinning behaald in de strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Op 29 september heeft de rechter namelijk besloten dat het door SEC-vertegenwoordiger William Hinman geschreven document vrijgegeven moet worden. Dit document betreft onder andere een toespraak waarin Hinman zegt dat Ethereum geen effect is.

Wat betekent dit voor Ripple Labs?

Ripple Labs ziet de toespraak van Hinman als een sleutelstuk in de rechtszaak tegen de SEC. Als Ethereum geen effect is, dan is XRP dat volgens Ripple Labs ook niet. Overigens is een effect een financieel instrument waar een bepaalde winstverwachting aanhangt. Meestal gaan partijen die een effect uitgeven ook verplichtingen aan jegens de investeerders, wat in een zogenaamd investeringscontract wordt vastgelegd.

In het geval van de XRP token is er nooit sprake geweest van zo’n contract. Het is nu aan de rechter om te bepalen of de woorden van Hinman over Ethereum ook van toepassing zijn op de XRP token van Ripple Labs. Mocht XRP namelijk als effect kwalificeren, dan kan dat grote problemen opleveren voor de koers van de token. Beurzen als Coinbase, Binance en Kraken hebben namelijk niet de vereiste papieren om effecten te mogen verhandelen.

Ripple Labs aan de winnende hand

In eerste instantie liep de zaak niet goed voor Ripple Labs, want het had er alle schijn van dat de SEC de boel gemakkelijk in een overwinning zou omzetten. Dat zou het einde van de XRP token op de grote beurzen betekenen en waarschijnlijk de koers compleet vernietigen. Nu is er plotseling hoop en komt er keer op keer goed nieuws naar buiten over de zaak.

Het begint er sterk op te lijken dat de SEC weinig sterke argumenten meer over heeft en dat Ripple Labs weleens als winnaar uit de strijd kan stappen. Dat zou een enorm belangrijke slag voor het project zijn. Lang gaat het allemaal niet meer duren, want op 17 september is een zogenaamd “samenvattend oordeel” ingediend door de SEC, wat vaak het einde van een zaak betreft.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?