Ethereum Nieuws

Dit is waarom Ethereum tot boven de $2000 is gestegen

Vandaag is de Ethereum koers boven de belangrijke grens van 2000 dollar uitgekomen. Deze prijsstijging is het gevolg van een combinatie van factoren, waaronder de Shapella-upgrade en een onverwachte afname van de PPI-inflatie.

Ethereum koers stijgt met 5,25%

Ethereum (ETH) heeft een opvallende opleving gekend en is voor het eerst sinds augustus 2022 door de psychologische prijsgrens van $2.000 gebroken. In de afgelopen 24 uur is de Ether koers met 5,25% gestegen. Op dit moment wordt 1 ETH-token verhandeld tegen een prijs van $2.014.

ether koers 13 april 2023
ETH koers 1 dag per candle – Bron: Tradingview

Waarom stijgt de Ethereum prijs?

Een aantal belangrijke factoren heeft bijgedragen aan deze opvallende stijging, waardoor de interesse van investeerders in Ethereum is hersteld.

Lancering van Shapella

Allereerst heeft de succesvolle lancering van Shapella, de eerste grote Ethereum-upgrade sinds The Merge, een cruciale rol gespeeld in de prijsstijging. Shapella maakt het voor validators mogelijk om hun gestakede Ether (ETH) terug te trekken. Opvallend is dat de voornaamste altcoin de verwachtingen van een verhoogde verkoopdruk op de markt heeft weerstaan.

Positieve inflatie cijfers

Ten tweede gaven recente gegevens van het Bureau of Labor Statistics (BLS) aan dat de Producer Price Index (PPI) in maart met 0,5% is gedaald. Deze afname van de inflatie, die alle schattingen overtrof, kan eveneens invloed hebben gehad op de ETH-rally. Verschillende economen stellen namelijk dat dit zou kunnen betekenen dat de Federal Reserve geen nieuwe renteverhogingen zal doorvoeren. Dit is op zijn beurt gunstig voor risicovolle activa zoals cryptocurrencies en aandelen.

Al met al ziet het er dus allemaal positief uit voor Ethereum. Nu de Shapella upgrade goed is uitgepakt en de inflatie zich lijkt terug te trekken lijkt de munt klaar voor een grote prijsstijging.

Ethereum nieuws

Jack Dorsey claimt dat Ethereum een effect is
Ethereum herpakt zich maar neerwaartse trend blijft intact
Aantal Ethereum bij de beurzen op laagste punt in 5 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen