Ethereum, ether
Ethereum

Langverwachte Shapella-upgrade van Ethereum is live!

Na maanden van uitstellen is nu eindelijk de langverwachte Shapella-upgrade live of het hoofdnetwerk van Ethereum. Dit betekent dat validators (stakers) in het Proof-of-Stake netwerk van Ethereun hun Ethers kunnen unstaken. Op het moment van schrijven zijn er 29.501 opnames gedaan en daarmee 78.835,91 Ethers opgenomen.

248.622 Ethers

Momenteel zijn er 284.622 Ethers van 7.948 validators die in de rij staan voor een opname, zo blijkt uit de data van Nansen. De koers van Ethereum lijkt op dit moment nog geen last te ondervinden van de opnames, want die is met de huidige 1.918 dollar per Ether vrijwel onbewogen gebleven.

eTH withdrawls

Uit de bovenstaande data van Nansen blijkt dat Huobi over de meeste opneembare Ethers beschikt. Zij kunnen 30 procent van de opneembare Ethers opvragen. In theorie kan de hardfork 18,1 miljoen Ethereum losmaken van de Beacon Chain.

Tegen de huidige koersen vertegenwoordigen die Ethers een waarde van 34,8 miljard dollar. Er zijn echter bepaalde mechanismen ingesteld die voorkomen dat iedereen tegelijkertijd zijn Ethereum kan losmaken, zodat dergelijke momenten worden voorkomen.

Volgende stap

De Shapella-upgrade markeert een volgende stap voor Ethereum in de overstap van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Ergens is het vreemd dat het niet gewoon vanaf het begin mogelijk was om Ethers op te nemen. Het is niet helemaal duidelijk wat het idee erachter was om dat pas later in te voeren.

Voor nu wordt het dus afwachten of het toevoegen van de mogelijkheid om Ethers op te nemen uit het contract voor een nieuwe toevoer of juist een uitstroom van tokens zorgt.

Er zijn mensen die beweren dat dit juist voor een toename zal zorgen, omdat grote investeerders nu het vertrouwen hebben dat ze hun kapitaal ook daadwerkelijk weer kunnen opnemen. Wat dat betreft komt er een spannende periode aan voor Ethereum.

Ethereum nieuws

Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen