Bitcoin

Dit is waarom woensdag D-day is voor de Bitcoin en aandelenmarkt

Bitcoin boekt vandaag eindelijk weer een mooie winst. De Bitcoin prijs ligt weer boven de $36.000 en lijkt een koersval tot onder het zeer belangrijke $30.000 voor nu afgewend te hebben.

Echter, handelaren zijn er zeker nog niet gerust op. De Federal Reserve houdt morgen namelijk een belangrijke vergadering waaruit moet blijken wat er zal gaan gebeuren met de rentetarieven. Dit zal in grote mate de korte termijn toekomst bepalen voor de aandelen- en cryptomarkt.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Vergadering van de Federal Reserve kan zorgen voor grote prijsschommelingen

Als we de onderstaande grafiek bekijken, zien we dat de Bitcoin prijs weer boven de $36.000 ligt. Dat is ongeveer 10 procent hoger dan het dieptepunt van $32.800 die gisteren werd bereikt.

BTC prijs herstelt in aanloop naar Fed vergadering – Bron: Tradingview

De correlatie van Bitcoin met de aandelenmarkt blijft nog altijd groot in de aanloop naar een nieuwe opening van Wall Street en de belangrijke vergadering over de rentetarieven van de Amerikaanse Federal Reserve.

Het Federal Open Market Committee (FOMC) zal woensdag bijeenkomen en overleggen over de kwestie. Elk nieuws over de rentetarieven kan onmiddellijke gevolgen hebben voor zowel traditionele- als cryptomarkt. De kans is dus vrij groot dat we morgen veel volatiliteit zullen zien.

Het is de bedoeling dat renteverhogingen het vervolg zijn op de afbouw van de steunmaatregelen van de Federal Reserve. Zo’n rente verhoging is slecht voor de Bitcoin prijs, maar ook voor andere risicovolle activa. De Fed heeft wel gezegd dat de renteverhogingen in ieder geval niet eerder plaats zullen vinden dan maart.

Een uitstel van de rente verhoging zou morgen kunnen zorgen voor een flinke Bitcoin prijsstijging. Aan de andere kant zou een strenge houding van de Fed een nieuwe koerscrash kunnen veroorzaken. Het wordt dus een spannende dag.

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?