Ripple, XRP
Ripple

Dit is wat in de Hinman e-mails stond: Onthullingen uit interne communicatie van de SEC

In de wereld van cryptocurrencies is de classificatie van tokens als effecten een onderwerp van groot debat en juridische onzekerheid.

Deze discussie werd in 2018 verder verhit door een toespraak van Bill Hinman, destijds hoofd van de afdeling Corporation Finance bij de Securities and Exchange Commission (SEC). In die toespraak legde Hinman zijn persoonlijke criteria vast voor het classificeren van een token als effect.

Nu, vijf jaar later, werpen vrijgegeven SEC-documenten, zoals geïnterpreteerd door Ripple’s advocaat Stuart Alderoty in zijn recente reeks tweets, een nieuw licht op de interne communicatie binnen de SEC rond deze toespraak.

Hinman’s controversiële toespraak

In zijn analyse van de vrijgegeven SEC-documenten heeft Stuart Alderoty, advocaat van Ripple, in zijn tweets een kritisch aspect naar voren gebracht: Bill Hinman, het toenmalige hoofd van de afdeling Corporation Finance bij de SEC, negeerde een reeks waarschuwingen van zijn collega’s tijdens het opstellen van zijn toespraak.

Bovendien werd Hinman gewaarschuwd dat zijn concepten ver af stonden van de gevestigde Howey-factoren, die de bestaande wettelijke criteria vormen voor de classificatie van een beleggingscontract (en dus een effect).

Ondanks deze interne kritiek bleef Hinman vasthouden aan zijn eigen interpretatie. Deze houding leidde tot aanzienlijke verwarring in de bredere markt over de definitie en classificatie van tokens. Bovendien toonde dit ook aan dat er gaten in de regelgeving rond cryptocurrencies zijn. Dit kwam doordat Hinman’s benadering sterk verschilde van de gebruikelijke interpretaties en standaarden.

Hinman’s genegeerde adviezen en gevolgen

Uit de correspondentie die Alderoty heeft belicht, blijkt ook dat Hinman ervoor koos om factoren op te nemen die door andere SEC-afdelingen als “juridisch irrelevant” werden bestempeld. Bovendien sloeg hij kritiek in de wind dat hij de cruciale vraag had genegeerd of een digitaal activum al dan niet aan de wettelijke normen van een effect voldeed.

Hinman stelde dat de toespraak zijn persoonlijke visie weerspiegelde. Echter, ondanks deze claim, werd de toespraak door zowel de SEC als de toenmalige voorzitter Jay Clayton aangeprezen als officiële richtlijn. De SEC is dus inconsistent geweest in het benadrukken van de betekenis van de toespraak tijdens rechtszaken.

De impact van de onthulling op de XRP-prijs

Na de onthulling van de Hinman-e-mails schoot de prijs van Ripple’s XRP-token in eerste instantie met meer dan 7 procent omhoog. Deze prijsstijging weerspiegelde mogelijk de verwachtingen van investeerders dat deze nieuwe informatie een positieve impact zou kunnen hebben op de lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC. Echter, na deze initiële stijging is de koers weer gedaald. In het afgelopen uur heeft XRP meer dan 4 procent van zijn waarde verloren, wat aangeeft dat de markt nog steeds onzeker is over de implicaties van deze onthulling.

Conclusie

De onthullingen uit de e-mails van Hinman werpen nieuw licht op de interne discussies binnen de SEC over de classificatie van tokens als effecten. Ze laten zien dat er aanzienlijke interne meningsverschillen waren over de interpretatie van de juridische basis voor deze classificatie. Ook benadrukken ze de noodzaak van duidelijkere regelgeving in de snel evoluerende wereld van cryptocurrencies.

De volatiliteit in de prijs van XRP na de onthulling onderstreept verder de gevoeligheid van de markt voor dergelijke juridische en regelgevende kwesties. Het blijft echter onduidelijk hoe deze informatie de uitkomst van de lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC zal beïnvloeden. Het blijft een situatie die de moeite waard is om nauwlettend in de gaten te houden.

Ripple nieuws

Amerikanen Kunnen Leningen Af Sluiten met SHIB, XRP en DOGE als Onderpand
Oprichter van Ripple Identificeert het Verenigd Koninkrijk als Toekomstig Bolwerk voor Crypto-ondernemingen
Analist voorziet pas over vijf jaar weer een nieuwe piek voor XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen