cardano
Cardano

Dit zeggen ChatGPT en Google Bard over de Cardano koers in 2024

De koers van Cardano (ADA) heeft de laatste dagen een opmerkelijke stabiliteit getoond, waarbij het fluctueerde tussen $0,52 en $0,55. Toch kunnen we in het komende jaar mogelijk een verandering zien, volgens voorspellingen gebaseerd op analyses van geavanceerde AI-tools zoals ChatGPT en Google Bard. Deze tools zijn door analisten ingezet om een voorspelling te doen over de koersontwikkeling van deze veelbesproken altcoin in 2024. De grote vraag is nu: wat zal de waarde van ADA zijn aan het einde van 2024?

Terugblikkend op het afgelopen jaar, heeft Cardano indrukwekkende prestaties laten zien. Het jaar 2023 begon het met een relatief bescheiden koers van ongeveer $0,245. Tegen het einde van het jaar had Cardano een significante groei doorgemaakt, met een piek boven de $0,60 – meer dan een verdubbeling van zijn waarde.

Deze stijging werd echter enigszins getemperd door de recente lancering van de Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF), wat leidde tot een algemene afkoeling op de cryptomarkt, inclusief ADA. In de laatste twee weken zagen we een daling van ADA’s koers van $0,625 naar ongeveer $0,535, wat neerkomt op een daling van bijna 14%.

De voorspelling van ChatGPT

Volgens de analyse van het AI-programma ChatGPT zou de koers van Cardano (ADA) in het komende jaar aanzienlijk kunnen stijgen. ChatGPT voorspelt dat de munt tegen het einde van het jaar een waarde tussen $5 en $6 zou kunnen bereiken. Dit is een opmerkelijke voorspelling, vooral gezien het feit dat de vorige recordhoogte (all time high) van ADA rond de $3,10 lag. Als deze voorspelling uitkomt, zou dit betekenen dat we in 2024 een nieuwe recordhoogte voor ADA kunnen verwachten, wat neerkomt op een stijging van meer dan 1.000% ten opzichte van de huidige koers.

ChatGPT geeft verschillende redenen voor deze verwachte sterke groei van het Cardano ecosysteem. De AI-tool benadrukt een toenemende publieke adoptie van blockchain-technologie, die verder wordt aangewakkerd door de institutionele acceptatie die volgde op de introductie van de eerste Spot ETFs op de Amerikaanse beurzen. Zelfs in een pessimistischer scenario, waarin de groei en adoptie minder indrukwekkend zijn, voorziet ChatGPT nog steeds een stijging van de ADA-prijs tot een niveau van $3 tot $4.

De voorspelling van Google Bard

De prijsvoorspelling voor Cardano (ADA) door Google Bard is aanzienlijk voorzichtiger dan die van ChatGPT. Volgens Bard zal de ADA koers rond de $1,30 liggen, met een mogelijke piek tot ongeveer $1,45 gedurende het jaar. Deze voorspelling suggereert dat ADA zijn vorige recordhoogte van september 2021, die op $3,10 stond, niet zal overtreffen. Google Bard geeft ook aan dat in een minder gunstig scenario de waarde van de munt zelfs kan dalen tot ongeveer $0,40. Deze voorzichtige en potentieel negatieve projectie contrasteert duidelijk met de optimistischere visie van ChatGPT.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’