Bitcoin

Dit zegt de oliemarkt over de ‘safe haven’ status van Bitcoin

Het financiële rumoer van maandag zorgde voor een enorme daling van de olieprijs. Ook andere aandelen en de cryptomarkt werden meegezogen in de misère.


Gevolg daling olie prijzen

Ali Khedery, CEO van het in de VS gevestigde bedrijf Dragoman Ventures, zegt dat hij denkt dat geen enkel aandeel op dit moment een safe haven is:

“Ik denk niet dat aandelen op dit moment veilig zijn. Behalve contant geld, Amerikaanse dollars wel te verstaan.”

Terwijl de Bitcoin prijzen in het weekend bijna 10 procent daalden, heeft Saoedi-Arabië zijn olieprijzen verlaagd. Dit was een reactie op het weigeren van Rusland om de OPEC landen te steunen. Deze organisatie wou de de olieproductie verminderen. De coronavirus quarantaines betekenen minder auto’s op de weg, economische vertraging en dus minder vraag naar olie.


Interesse in Bitcoin

Matt Smith, directeur bij ClipperData, beschreef de huidige staat als een “overaanbod” in de oliemarkt. Hierin heeft Saoedi-Arabië al een drastische stap gezet. Ze hebben een poging gedaan om “Rusland terug naar de onderhandelingstafel te krijgen, maar dat is niet gelukt.”

Daarnaast zei Smith dat het moeilijk is voor landen om hun aanbod opnieuw in te delen om zo de oververzadigde markt te omzeilen. Landen als Iran lijken geïnteresseerd te zijn in het gebruik van de Bitcoin mining industrie. Hierdoor kunnen zijn goedkope energie om zetten in wereldwijd geaccepteerd geld. Echter zijn Smith en Khedery het erover eens dat er binnenkort geen serieuze interesse meer is in Bitcoin als ‘Safe Haven’. Ze vertellen:

“In tijden van crisis, correleren alle markten. Ook Bitcoin is dan geen ‘veilige haven’.

Bovendien zei een anoniem Bitcoin mining bedrijf in Iran dat veel operaties worden geblokkeerd. Bitcoin fans zijn enthousiast over het potentieel om overtollige energie van de oliemarkt om te zetten in Bitcoins. Echter lijkt het erop dat OPEC-leden geen prioriteit geven aan deze aanpak. Iran zit in de problemen door de olie crisis. Khedery vertelt dat:

“Als de oliemarkt blijft dalen, kan het ertoe leiden dat Iran, Irak en Venezuela instorten.”

Daar voegde hij vervolgens aan toe dat:

“Iran diep in de problemen zit.”

Khedery sprak hier over de olie-exporterende natie die werd gehinderd door zowel sancties als een uitbraak van het coronavirus.


Dominantie van de dollar

Hoe dan ook, Bitcoin fans blijven rustig. Mede-oprichter van Electric Capital, Avichal Garg, tweette dat Bitcoin in de toekomst een safe haven kan worden. Bitcoin belegger Tuur Demeester zei dat hij verwacht dat de grotere markt chaos de dominantie van Bitcoin op exchanges zal vergroten.

“Wat je wilt in een crisisperiode zijn aandelen die liquide zijn. Er zijn mensen die gedwongen worden Bitcoin te verkopen. Op dit moment zijn we over het algemeen in een zeer gezonde Bitcoin markt. “

Zoektocht naar alternatief

Er waren inderdaad geruchten op het World Economic Forum in januari dat sommige landen actief op zoek zijn naar alternatieve valuta’s om handel op de energiemarkt te regelen. Maar dergelijke deelnemers wezen de Bitcoin over het algemeen af als vervanger van de dollar. Daarnaast werden ook alternatieve fiat-systemen als een slechte vervanging gezien. De dollar lijkt niet vervangbaar. In ieder geval, nog niet. Maar Bitcoin kruipt langzaam naar voren als wereld valuta.

 

Bitcoin nieuws

MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?