Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Dit zijn 5 Bitcoin prijsfactoren om in de gaten te houden

De dreigende gaps in de Bitcoin futures en de enorme belangstelling die is opgebloeid bieden de perfecte omgeving voor nog een week van volatiliteit.

Bitcoin begon deze week met een prijs van boven de $11.000. Dit ondanks dat de koers in het weekend in enkele minuten tijd met $1.200 crashte. Zal de chaos doorzetten of gaan we een consolidatie fase tegemoet?


Gaps in Bitcoin futures blijven groeien

Deze week lijkt belangrijk te worden voor BTC. De afgelopen weken hebben verschillende factoren de prijs bepaald. Hierbij heeft de Bitcoin een sterke correlatie vertoont met de aandelenmarkt. Echter, na twee weken van veel activiteiten met hoge volatiliteit heeft de Bitcoin zich duidelijk afgescheiden van de aandelenmarkt.

Maandag zijn de Bitcoin futures van CME Group merkbaar lager geopend dan waar ze afgelopen vrijdag waren gebleven. De resulterende “gap” in de markt, tussen $11.450 en $11.600. Te zien was dat deze gap bijna direct gevuld werd op maandag.

Bitcoin heeft vaak de neiging om te stijgen of dalen om deze gaps in de CME futures te “vullen”. Afgezien van dit weekend blijft er echter nog een gap dicht. Deze ligt veel lager, tussen $9.660 en $9.930. Als BTC zijn ondersteuning verliest kan de koers zomaar dalen tot deze prijsniveaus.


De ondergang van de Amerikaanse dollar

Veranderingen in het wereldwijde economische sentiment hebben nog steeds aanzienlijke invloed op Bitcoin investeringen. Deze week zal er veel aandacht worden besteed aan de strijd tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast zal er aandacht gaan naar de nieuwe stimuleringsmaatregelen voor het coronavirus uit Washington.

Wat opvalt is dat de stijging van de Bitcoin plaatsvindt als de Dollar zijn kracht verliest. Hierdoor zijn investeerders naar safe havens zoals goud, zilver en Bitcoin gestapt.

De aanhoudende zwakte van de US Dollar kan een nieuw bullish signaal gaan vormen voor de prijsactie van de Bitcoin. Ongeacht of dit enkel een functie is van de coronavirusreactie.

“De valuta inzet is voornamelijk een inzet op relatieve beheersing van het virus en weerspiegelt niet de fundamentele kracht van de betreffende economieën,” vertelt Stephen Jen, CEO van SLJ Capital, aan Bloomberg.


Goud koers ligt boven de $2000

De enorm goede prestaties van goud kan een voorbode zijn voor de voortgang van de Bitcoin koers. Het edelmetaal ligt op het hoogste niveau ooit. De koers ligt nu zelfs boven de magische $2000 grens.

Goud is 9 weken op rij gestegen en eindigde met de hoogste maandelijkse afsluiting ooit. Ook de zilver prijs is 9 weken op rij gestegen met de hoogste maandelijkse afsluiting sinds april 2013.

Goud prijs stijgt tot boven $2000 – Bron: Tradingview

Interesse naar BTC is hoog

Steeds meer mensen hebben weer interesse om Bitcoins te kopen. Zeker toen de prijs in het weekend de $12.000 bereikte is de munt weer in het bewustzijn geplaatst. Ook de successen van altcoins als Chainlink en Ethereum zorgen voor een nieuwe interesse golf.

Mensen proberen op het juiste moment in te springen. De hele cryptomarkt is een micro-kosmos van alles wat er in aandelen gebeurt, zo vatte analist Mati Greenspan samen in de Wall Street Journal.

Als reactie hierop onthulde Bill Barhydt, CEO van betalingsbedrijf Abra, dat de interesse van consumenten in meer algemene cryptocurrency definitief was veranderd. Hij tweette dat de interesse van consumenten in Bitcoin nu zeker groeit, hij voegde hieraan toe:

“Abra heeft een record stortings-volume gezien sinds we vorige week onze Abra Interest Account lanceerden.”

Gegevens van Google Trends bevestigden dat de prijsvolatiliteit een golf van zoekactiviteit had veroorzaakt voor zowel de Bitcoin als goud. Deze week zal moeten uitwijzen of de volatiliteit blijft bestaan of dat we weer wat rustiger vaarwater tegemoet gaan.

 

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten