vrouw bitcoin
Blockchain

Dit zijn de top 5 meest gegooglede vragen over crypto

Het zoekgedrag van mensen bij Google vertelt een hoop over de mate van kennis en interesse in een onderwerk. Om het sentiment van investeerders tijdens een bearmarkt te peilen is het waardevol om de meest gegooglede vragen over crypto te analyseren. Laten we de top 5 eens rustig doorlopen om te zien met welke vragen het grote publiek momenteel worstelt.

1. Wat is cryptocurrency?

Het zal niemand verbazen dat na 13 jaar Bitcoin de meest gegooglede vraag nog altijd “wat is crypcurrency” is. Met een globaal zoekvolume van 256.000 is deze zoekopdracht verreweg de grootste crypto-gerelateerde vraag ter wereld. Dit getal ligt namelijk een factor 4,7 hoger dan de nummer twee. Dit maakt meteen duidelijk dat educatie misschien wel de belangrijkste manier is om meer mensen in de crypto-wereld te trekken.

2. Wat is crypto?

De tweede meest gestelde vraag aan Google is “wat is crypto”, wat in principe slechts een andere versie is van de eerste vraag. Deze zoekopdracht wordt dagelijks 54.000 keer ingetikt bij Google en versterkt het idee dat de sector meer educatie nodig heeft.

3. Hoe te investeren in crypto?

De nummer drie op de lijst is ook geen verrassende vraag. Zodra mensen op de hoogte zijn van crypto, dan volgt daarna vaak de vraag “hoe te investeren in crypto.” Ook dat is voor veel mensen een spannende operatie, zeker voor de eerste keer. Heb je meteen een eigen wallet nodig of kun je ook zonder aan de slag? Dat zijn dingen die de meeste mensen niet weten, wat wederom de noodzaak voor educatie onderstreept.

4. Wat is crypto mining?

Mensen die iets verder zijn raken geïnteresseerd in crypto mining. De vraag “wat is crypto mining” haalt bij Google dagelijks ongeveer 37.000 zoekopdrachten. Mining is een belangrijke factor om te begrijpen hoe Bitcoin en andere cryptocurrency’s precies werken. Probeer maar terug te denken aan je eerste stappen in de cryptowereld en hoe je destijds over mining nadacht. Zonder je goed in te lezen is het onmogelijk om dit essentiële onderdeel te vatten.

5. Hoe cryptocurrency te kopen?

De groeiende populariteit van Bitcoin en andere cryptocurrency’s zorgt ervoor dat steeds meer mensen een deel van hun vermogen erin investeren. “Hoe cryptocurrency te kopen” is dan ook de op vier na meest gegooglede vraag. Met een dagelijks zoekvolume van 36.000 zoekopdrachten blijkt dat er voor de grote beurzen nog een hoop werk aan de winkel is.

Wat is de conclusie?

De conclusie van de top 5 meest gegooglede vragen is duidelijk. Er moet meer educatie komen en het moet eenvoudiger worden om te leren over crypto. Dat het voor de meeste mensen na 13 jaar nog steeds niet duidelijk is wat Bitcoin precies is, dat zegt genoeg over de industrie. Het is complexe materie, maar Bitcoin in de basis begrijpen is zeker geen hogere wiskunde. 

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?