Altcoin Nieuws

Do Kwon op vrije voeten in Montenegro na betalen borgtocht van $435K

Do Kwon, het brein achter Terra dat in mei 2022 op spectaculaire wijze implodeerde, is volgens een nieuw document van de autoriteiten van Montenegro weer op vrije voeten. Al zou dat eigenlijk tussen haakjes moeten, omdat het om een borgtocht gaat, wat betekent dat hij op dit moment onder huisarrest geplaatst is en aldaar zijn strafproces afwacht.

Wat dat betreft lijkt deze procedure op die van Sam Bankman-Fried van FTX, die in het huis van zijn ouders wacht op zijn strafzaak die in oktober begint.

Borgtocht van 435.000 dollar

Het nieuws over deze borgtocht maakt in ieder geval duidelijk dat Do Kwon nog de beschikking heeft over een behoorlijke hoeveelheid kapitaal. Om dit voor elkaar te krijgen moest de oprichter van Terra namelijk 435.000 dollar overmaken aan de Montenegrijnse autoriteiten.

“De rechter accepteert de aangeboden borgtocht van 400.000 euro per persoon en beveelt de vrijlating van de aangeklaagden nadat het bedrag is overgemaakt. Volgens de aangeklaagden is er als voorwaarde opgenomen dat zij hun appartement niet mogen verlaten, waar de politie op zal toezien”, aldus de rechter.

Het gaat niet alleen om Do Kwon, maar ook om Han Chang-Joon, zijn partner en de voormalig Chief Financial Officer van het project. Do Kwon en Chang-Joon beloven dat zij zich niet zullen verstoppen en komen opdagen als de rechter dat verlangt en dat ze altijd op het opgegeven adres zullen verblijven.

Niet iedereen is het daarmee eens

De aanklagers zijn het er niet helemaal mee eens en zijn bang dat dit wellicht een mogelijkheid biedt aan Do Kwon en Chang-Joon om te ontsnappen en zodoende hun straf te ontlopen. “De vertegenwoordiger van de aanklagers gaat in beroep tegen het voorstel, omdat het volgens hem niet garandeert dat de aangeklaagden ook daadwerkelijk op dat adres zullen verblijven en dat de aangeklaagden geen interesse hebben om daadwerkelijk in Montenegro te verblijven”, zo staat er in het document.

Do Kwon werd in maart gearresteerd in Montenegro, nadat hij probeerde te vluchten naar de Verenigde Arabisch Emiraten met valse identiteitspapieren. Het zou gaan om een Costa-Ricaans paspoort dat voor hem gemaakt was.

Eerder deze maand probeerden de Zuid-Koreaanse autoriteiten het nog voor elkaar te krijgen om Do Kwon naar Zuid-Korea te vliegen. Zodoende zou hij daar in eigen land berecht kunnen worden. Dat lijkt op deze manier nog niet helemaal te lukken, waardoor de soap rondom Do Kwon en Terra er wederom een nieuw hoofdstuk bij krijgt.

Altcoin nieuws

Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Polygon populair dankzij zkEVM upgrade
PEPE koers verliest 15 procent in zeven dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet