Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Do Kwon stelt plan voor om het Terra-ecosysteem opnieuw op te bouwen

Na twee dagen van stilte heeft de Terra-oprichter een nieuw bestuursvoorstel gedaan om de gemeenschap in leven te houden.

Het heropbouwen van het Terra-ecosysteem

De mede-oprichter van Terraform Labs, Do Kwon, heeft een voorstel ingediend om het Terra-ecosysteem te behouden. Dit plan werd aangekondigd nadat Terra’s munt Luna peg verloor met zijn algoritmische stablecoin, UST. Dit resulteerde in een neerwaartse spiraal waardoor LUNA tot een waarde van praktisch nul daalden. In een bericht op vrijdag op Terra’s forum zei Kwon:

De Terra-gemeenschap moet de chain opnieuw samenstellen om de gemeenschap en het ontwikkelaars ecosysteem te behouden.

Zijn voorstel was een reactie op een groep validators die de mogelijkheid bespraken om de Terra-chain te splitsen. Ze willen de UST- en LUNA-houders die hun bezit niet konden of wilden verkopen tijdens de prijsdaling van deze week compenseren.

Kwon stelde voor dat de validators het netwerk zouden resetten naar 1 miljard munten die verdeeld zijn onder LUNA- en UST-houders. Daarbij zou 40% van de nieuw gedistribueerde munten vóór deze gebeurtenis naar LUNA-houders gaan. Nog eens 40% zou naar UST-houders gaan en 10% zou worden toegewezen aan LUNA-houders net voordat de chain stopte met werken. Daarnaast zou de resterende 10% naar de ontwikkelingspool gaan.

Met betrekking tot de UST die ooit wordt omgezet in de Amerikaanse dollar, zei Kwon dat het waarschijnlijk geen verschil zou maken. Dit gezien de massale liquiditeitsgebeurtenissen in het Terra-ecosysteem deze week. Met andere woorden, het vertrouwen in het stablecoin model is permanent aangetast. Hij legde uit:

Zelfs als de dollarpeg uiteindelijk zou herstellen, zijn de bezitters van Luna zo ernstig geliquideerd en verwaterd dat we het ecosysteem nooit meer volledig op kunnen bouwen.

Het compenseren van loyale leden

Op het hoogtepunt begin april was de marktkapitalisatie van LUNA meer dan $41 miljard. De totale waarde van Terra’s UST, die niet langer een stablecoin kan worden genoemd, piekte op bijna $9 miljard. Na het verliezen van zijn koppeling met de dollar, crashte de UST vrijdag naar een dieptepunt van ongeveer $0,13.

Hoewel er geen manier is om de waarde van de blockchain volledig te herstellen, zei Kwon dat het herverdelingsplan de “loyale leden en de oprichters van de gemeenschap” moet compenseren.

Het voorstel van Kwon werd ingediend ongeveer twee dagen nadat hij een plan had gepubliceerd om de dollarpeg van de UST te redden. Dit hield in dat de pool van speciale trekkingsrechten werd vergroot en de muntcapaciteit van het protocol werd uitgebreid. Echter wist het plan niet te slagen en bleven de prijzen van LUNA en UST flink dalen.

Altcoin nieuws

Terra 2.0 en LUNA Airdrop gaan live op 28 mei Terra 2.0 en LUNA Airdrop gaan live op 28 mei
Terra gemeenschap stemt unaniem om 1,3 miljard UST-tokens te vernietigen Terra gemeenschap stemt unaniem om 1,3 miljard UST-tokens te vernietigen
Terra 2.0 klaar voor lancering, maar projecten verlaten het ecosysteem voor Polygon Terra 2.0 klaar voor lancering, maar projecten verlaten het ecosysteem voor Polygon
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten