Altcoin Nieuws

‘Do Kwon verkocht 10.000 Bitcoin en stalde kapitaal op Zwitserse bankrekening’

Do kwon is de bedenker en oprichter van Terra, het stablecoin-protocol dat in mei 2022 op spectaculaire wijze implodeerde. Bij die implosie ging er voor ruim 40 miljard dollar aan vermogen in digitale rook op. Inmiddels is Do Kwon opgepakt, maar schijnt het dat hij voor meer dan 100 miljoen dollar aan vermogen onderbracht bij een Zwitserse bank.

Sygnum Bank AG

De bank in kwestie is het Zwitserse Sygnym Bank AG, dat in 2017 de headlines haalde door de eerste gereguleerde bank voor digitale assets te worden. Het hoofdkwartier van de bank staat in het Zwitserse Zürich.

Nu proberen de Zuid-Koreaanse autoriteiten al een tijdje het vermogen van Do Kwon op te sporen. Onder andere door de Bitcoin van de Luna Foundation Guard te traceren.

Uit de meest recente informatie blijkt dat een deel van dat vermogen is omgezet in cash en vervolgens bij Sygnum bank ondergebracht is.

In totaal zou het gaat om een bedrag van ongeveer 100 miljoen dollar, dat door Do Kwon in Zwitserland is verstopt. Het is echter nog maar de vraag of de Zwitserse bank in kwestie op de lange termijn een veilige plek blijkt voor de gevallen ondernemer.

Stilte op Twitter

Op Twitter is het inmiddels angstvallig stil geworden rondom Do Kwon. In de eerste maanden na het omvallen van Terra gebruikte hij het platform nog regelmatig om zichzelf te verdedigen, maar zijn laatste tweet dateert op dit moment alweer van 9 januari.

Dat bericht was een reactie op iemand die zei: “Ik heb al ongeveer een maand geen bericht van @stablekwon gezien.” Waarop Do Kwon met een “!” reageerde.

In de tussentijd is Do Kwon opgepakt door de Servische autoriteiten, nadat hij probeerde om met een vals paspoort de grens over te steken en volgens de geruchten naar Dubai te vluchten.

Daar zou hij wellicht veiliger geweest zijn, maar die ontsnapping was dus niet succesvol. Nu zijn de Servische autoriteiten met zowel Zuid-Korea als met Amerika in gesprek over de potentiële uitlevering van Do Kwon.

Altcoin nieuws

Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Polygon populair dankzij zkEVM upgrade
PEPE koers verliest 15 procent in zeven dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet