Terra, luna daalt
Altcoin

Do Kwon wil de Terra blockchain opsplitsen om ‘Terra’ en ‘Terra Classic’ te maken

De oprichter van Terra, Do Kwon, probeert de ineengestorte blockchain nieuw leven in te blazen. Hij heeft een plan voorgesteld om Terra te forken en op te splitsen in Terra en Terra Classic’. Beide nieuwe projecten zullen de UST stablecoin dumpen.

Wat houdt de nieuwe Terra fork in?

Zijn meest recente voorstel is om de blockchain in tweeën te splitsen en het op een vergelijkbare manier te forken zoals is gedaan bij Ethereum en Ethereum Classic.

Het voorstel, dat het Terra team vandaag heeft gedaan krijgt de naam: “Terra Ecosystem Revival Plan 2”. Dit plan stelt de echte puristen in staat om de huidige ingestorte blockchain te behouden. Deze zal voortaan “Terra Classic” heten. De token van deze blockchain zal Luna Classic gaan heten.

Ook komt er een nieuwe blockchain. Deze zal de naam Terra krijgen en de token zal LUNA heten. Deze nieuwe chain zal 1 miljard nieuwe LUNA tokens airdroppen naar ontwikkelaars, mensen die de UST-token bezitten en diegenen die de LUNA token bezaten voordat de prijs van de TerraUSD werd ontkoppeld van de dollar.

Het meest opvallende is dus dat er geen nieuwe stablecoin meer zal komen.

Waarom de Terra blockchain opgesplitst moet worden

In een reeks twitter berichten legt Do Kwon uit dat het plan van de opsplitsing tot stand kwam omdat verschillende belanghebbende bij het project het niet eens konden worden over de toekomst van het project. Omdat er geen consensus kan worden bereikt, kunnen ontwikkelaars en UST- en LUNA-houders er nu voor kiezen om opnieuw te beginnen of vast te houden aan de oude blockchain.

Het voorstel van de oprichter van Terra doet denken aan wat er in 2016 met Ethereum gebeurde. Toen splitste de grootste altcoin zich namelijk op in Ethereum en Ethereum Classic. Een meerderheid van de gebruikers sloot zich uiteindelijk aan bij de nieuwe versie van Ethereum, geleid door Vitalik Buterin. Anderen, van wie velen beweerden dat een blockchain onveranderlijk zou moeten zijn, bleven bij de huidige blockchain, omgedoopt tot Ethereum Classic.

Leden van de Terra-commuity hebben tot 18 mei om te beslissen over het voorstel van Kwon, dat op 27 mei zal plaatsvinden.

Altcoin nieuws

Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Worldcoin kent komende 6 maanden een inflatie van 19%
Hedera Hashgraph stijgt met 100 procent: Wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?