Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin blijft maar stijgen, terwijl de Bitcoin zakt

De Dogecoin blijft maar stijgen en boekt vandaag opnieuw een winst van meer dan 40 procent.


Komst van een altseason

De prijs van Dogecoin (DOGE) is in de afgelopen twee dagen naar $0,69 gestegen. Hierdoor vragen velen zich af of de recente prestaties van ’s werelds populairste ‘meme-token’ nu de leidende indicator is voor de komst van een altseason.

Gegevens van Tradingview laten zien dat de Bitcoin vandaag en gisteren te maken had met een grote verkoopdruk. De BTC prijs zakte gisteren namelijk van $58.800 tot een dieptepunt van $53.400.

DOGE 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Terwijl de Bitcoin dus vast blijft zitten tussen het gebied van de $50.000 en $60.000, blijven de prijzen van Ethereum en Dogecoin stijgen. De ETH koers bereikte zelfs een nieuw record van $3.519.


Yellen’s opmerkingen over de Amerikaanse Fed

De wereldwijde aandelenmarkten daalde gisteren. Dit had te maken met de opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiën, genaamd Janet Yellen. Yellen gaf aan dat de Federal Reserve de rentetarieven mogelijk moet verhogen om ‘oververhitting’ te voorkomen. Ben Lilly, analist en medeoprichter van Jarvis Labs zij daarover het volgende:

“De Amerikaanse Fed-tarieven zijn vaak een barometer voor de wereldwijde markten. De status van de Bitcoin als macro-asset werd dus zeker beïnvloed door de opmerkingen van Yellen, ook al is ze niet de huidige Fed-voorzitter. “

Lilly keek naar de recente activiteiten op het Bitcoin netwerk en gaf aan dat er weinig transacties zijn sinds de belangrijkste BTC-opties afgelopen week afliepen. Dit heeft niet bijgedragen aan het vormen van een buffer tegen negatief nieuws zoals de commentaren van Yellen. Lilly vertelde:

“Het zou ons niet verbazen om een flinke terugval te zien voordat we een Bitcoin ter waarde van $100.000 krijgen.”


Ethereum koers blijft stijgen

Aan de andere kant ziet Ethereum er nog altijd heel bullish uit. Dit blijkt uit het feit dat het elke dag nieuwe hoogtepunten bereikte gedurende een periode van 8 dagen.

Een verklaring van deze prijsstijging zou kunnen zijn dat sommige investeerders Ethereum als een ‘ondergewaardeerde’ crypto beschouwden in vergelijking met Bitcoin. Daarbij komt dat de DeFi wereld steeds groter wordt en Ethereum 2.0 steeds dichterbij komt. Ook zal in juli de Ethereum Network-upgrade EIP 1559 die in juli zal plaatsvinden.


Dogecoin steelt de show

Ondanks de geweldige prestaties van Ethereum, gingen de meeste gesprekken in de cryptowereld over Dogecoin. Dat is niet zo gek, aangezien de DOGE koers van de ene op de andere dag met meer dan 60% is gestegen. Vandaag bereikt de munt zelfs een hoogtepunt van $0,69.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten