Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Shiba inu Nieuws

Dogecoin-imitatie Shiba Inu stijgt 146% na Binance-notering

De cryptomunt genaamd ‘Shiba Inu’ is in de afgelopen week met meer dan 1.800% gestegen. De grote prijsstijging werd veroorzaakt toen Binance aankondigde dat het SHIB zal toevoegen op het platform. Dit ondanks dat Vitalik Buterin 50% van de voorraad bezit.


‘Dogecoin Killer’

Shiba Inu (SHIB) heeft de bijnaam “Dogecoin Killer” en kwam twee dagen geleden de top 20 binnen. Binnen twee dagen tijd steeg de SHIB-token van $0,000003 naar $0,000032 – een stijging van meer da duizend procent.

SHIB 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Binance kondigde gisteren aan dat het de SHIB token in zijn innovatiezone zou plaatsen. Dit was een belangrijke reden va de enorme koersstijging. De Shiba Inu-website beweert dat 50% van de SHIB-tokenvoorraad onherstelbaar is vergrendeld in Uniswap. De andere 50% is naar Vitalik Buterin gestuurd. Buterin bezit dus de helft van alle tokens.

De 500 biljoen SHIB-tokens in de openbare wallet van Buterin worden momenteel gewaardeerd op meer dan $15 miljard. Dit is veel meer dan de waarde van zijn Ethereum-bezit, wat momenteel iets meer dan $1,3 miljard waard is. De wallet van Buterin ontvangt regelmatig donaties van dergelijke munten. Het lijkt erop dat een deel van de waarde van Shiba Inu voortkomt uit het idee dat de tokens van Buterin onaangeroerd zullen blijven. Maar niet iedereen lijkt het daar echter mee eens te zijn.


Wat is Shiba Inu?

“SHIBA INU (SHIB) is een experiment en een meme-token vergelijkbaar met Dogecoin. SHIB is de native token van SHIBA INU en zal het eerste token zijn dat wordt vermeld en gebruikt als stimulans voor het gebruik van ShibaSwap, een gedecentraliseerde exchange.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten