Altcoin Nieuws

Dogecoin koers daalt terwijl Twitter de ontwikkeling van crypto wallet pauzeert

Dogecoin wordt momenteel geconfronteerd met een prijsdaling. De koers van de grootste memecoin daalde in slechts enkele uren tijd met bijna 10 procent.

Dogecoin binnenkort op Twitter?

De koersval vindt plaats nadat de nieuwswebsite Platformer meldde dat Twitter de ontwikkeling van zijn cryptocurrency-wallet heeft stopgezet. “Een recent onthuld plan om een crypto-wallet voor Twitter te bouwen lijkt op pauze te staan”, zegt het artikel.

De prijs van de memecoin heeft de afgelopen dagen enorm geprofiteerd van geruchten over een implementatie van DOGE op Twitter. Dinsdag nog had Elon Musk de Dogecoin-prijs gestimuleerd toen hij een foto tweette van een Shiba Inu met een Twitter-shirt en een pompoen met een Twitter-logo.

Hoewel Musk alleen een knipogende smiley als tekst toevoegde, was het voor de community duidelijk dat DOGE binnenkort geïntegreerd wordt als betaalmethode op Twitter. Dit gerucht lijkt voorlopig echter in de wacht gezet.

DOGE-fans moeten echter niet alle hoop opgeven. Op woensdag werd een video van Elon Musk openbaar, waarin hij het verbeteren van de inhoud van Twitter besprak en een betaling via Dogecoin in het spel bracht. “Ik betaal 10 cent voor dit artikel. Ik betaal één Dogecoin’, zei Musk.

Herstructurering van Bitcoin en Twitter

Afgelopen september introduceerde Twitter een functie waarmee content creators fooi in Bitcoin kunnen ontvangen. Nadat Jack Dorsey aftrad als CEO, voegde het bedrijf in februari ook ondersteuning toe voor Ethereum.

Strike CEO Jack Mallers tweette dat directe Bitcoin Lightning-betalingen een geaccepteerde betaalmethode op Twitter zouden moeten zijn. Mallers bood Musk zijn hulp aan en zei dat een implementatie binnen een paar dagen zou kunnen plaatsvinden.

Diensten zoals CashApp ondersteunen deze betalingen al. Mijn bedrijf werkte samen met Twitter om Lightning-tips mogelijk te maken. We bieden zelfs de mogelijkheid om deze betalingen in USD te verrekenen.

– Aldus Mallers

Op 24 oktober onthulde techblogger Jane Manchun Wong in een tweet dat Twitter werkt aan een eigen wallet-prototype. Deze ondersteunt naar verluidt stortingen en opnames.

Welke cryptocurrencies worden ondersteund, wanneer de wallet naar verwachting zal worden vrijgegeven en of deze beschikbaar zal zijn voor alle Twitter-gebruikers, is destijds niet openbaar gemaakt.

De vermeende stopzetting van de ontwikkeling van de wallet valt samen met het nieuws dat Twitter ongeveer de helft van zijn werknemers ontslaat. Volgens Bloomberg zullen de ontslagen van Musk naar verwachting al deze vrijdag ingaan.

Dogecoin nieuws

Elon Musk wil nog steeds dat McDonalds Dogecoin accepteert
Helpt Elon Musk om de CO2-uitstoot van Dogecoin te verminderen?
Dogecoin bereikt hoogste punt in 3 weken tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten