Dogecoin, DOGE
Dogecoin

Dogecoin koers stijgt met 150 procent – Wat kun je verwachten?

Dogecoin presteert de afgelopen extreem goed. De DOGE koers steeg deze week met meer dan 150 procent en dan heeft één belangrijke reden: De overname van Twitter door Elon Musk.

Musk’s overname van Twitter

Na maanden van onderhandelen en dreigen met rechtszaken heeft Elon Musk eindelijk Twitter gekocht. Op 27 oktober uploadde hij een video met de beschrijving “Let that sink in!” en liet hij zien dat hij het hoofdkantoor van Twitter binnen stapte.

De weg naar de aankoop van Twitter is zeker niet vlekkeloos verlopen. Het begon in juli, toen hij aankondigde dat de aankoop uitgesteld was omdat het bedrijf niet had voldaan aan zijn voorwaarde om het duidelijke spam-probleem van het platform op te lossen.

De deal is uiteindelijk doorgegaan. Dit heeft nu al geleid tot veranderingen in de organisatiestructuur van het bedrijf. Belangrijke leidinggevenden zoals Twitter’s CEO Parag Agrawal en CFO Ned Segal werden ontslagen.

De bearmarkt is voorbij

Als gevolg van de overname is de prijs van Dogecoin met 150 procent gestegen. Handelaar Peter Brandt beweert deelt mee in het positieve sentiment en laat zelfs weten dat dit het einde betekent van de Dogecoin bearmarkt. 

Brandt tweette onlangs dat de recente prijsstijging het zogenaamde ‘bearkanaal’ van de markt heeft doorbroken. Hierdoor is volgens hem de bearmarkt van de meme-coin voorbij. Brandt is echter onduidelijk over de mogelijkheid dat het einde van de bearmarkt het begin van de bullmarkt inluidt.

Echter een veelgemaakte fout die wordt gemaakt door onervaren handelaren is ervan uit te gaan dat het einde van een bearmarkt het begin van een bullmarkt betekent. Dit geldt met name voor DOGE, aangezien de prijsstijging pas na de overname van Elon plaatsvond. De waargenomen prijsbeweging zou daarom slechts tijdelijk kunnen zijn. Met de voortdurende steun van Elon voor DOGE kan er echter een grote koersstijging om de hoek liggen.

Dogecoin nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 1000 euro aan Dogecoin had gekocht
Waarom stijgt de Dogecoin koers plotseling met 18 procent?
Crypto whales kopen voor miljoenen aan Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?