Twitter Logo
Blockchain

Overname Twitter door Elon Musk tegen 28 oktober afgerond

Elon Musk, de crypto-vriendelijke miljardair en eigenaar van onder andere Tesla, zal naar verwachting tegen 28 oktober de overname van Twitter afronden. Hiermee wordt de Musk-Twitter-saga beëindigd.

Mede-investeerders op hoogte gebracht

Musk heeft laten weten dat hij de banken gaat helpen met de nog ongeveer $13 miljard aan financiering die nodig is om de deal af te ronden. Verwacht wordt dat dit deze week nog gebeurt, naar verwachting op vrijdag de 28e. Hiermee zal er een definitieve kredietovereenkomst voltooid zijn.

Hiervoor moet er dus nog wel een aanzienlijk bedrag worden opgetrommeld door Musk. Om hierbij te helpen heeft Musk naar verluidt diverse mede-investeerders op de hoogte gebracht die hem helpen de overname te financieren door papierwerk te sturen voor de financieringstoezegging. Ook de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft zijn inzet bevestigd om de overname van Musk te ondersteunen.

Ruim $54 per Twitter-aandeel

De laatste ontwikkelingen in de deal wijzen erop dat Musk zich houdt aan een door een rechtbank in Delaware vastgestelde deadline van begin oktober. Musk heeft hier zijn voornemen ingediend om door te gaan met het sluiten van de deal. Dit tegen de oorspronkelijke prijs van $44 miljard. Eigenlijk wou Musk zich in juli terugtrekken van de deal, maar dit plan is weer gewijzigd.

Nu is Musk van plan om Twitter over te kopen tegen een prijs van $54,20 per aandeel. Momenteel worden de aandelen verhandeld voor $52,78 per stuk nadat ze omhoog geschoten zijn door het overnamenieuws van Musk. De aandelen zijn circa 2,45% gestegen in een dag tijd.

Musk heeft in het verleden vaker onderwerpen benadrukt die hij op het platform zou willen veranderen. Eén van die dingen die volgens hem topprioriteit hebben, is het aantal crypto gerelateerde scams die via het platform gedeeld en uitgevoerd worden. Hij gaf later echter aan dat hij (nog) niet zeker weet hoe dit precies zal moeten gebeuren.

Twitter heeft het enigszins moeilijk

Nieuwe interne documenten vanuit Twitter zouden suggereren dat het platform enige moeite heeft om zijn meest actieve gebruikers op het platform te behouden. Dit zijn gebruikers die meerdere keren per week inloggen en ten minste 3 keer per week een Tweet plaatsen.

Dit zijn minder dan 10% van het totale aantal gebruikers op het platform, maar zijn wel goed voor zo’n 90% van alle tweets die op het platform geplaatst worden. Ze zorgen hiernaast voor ongeveer 50% van de inkomsten van Twitter.

Uit het gelekte onderzoek bleek ook dat de interesse van de Engelssprekende zware gebruikers de afgelopen twee jaar is verschoven, waarbij één van de meest groeiende onderwerpen cryptocurrency is en de interesse in nieuws, sport en entertainment is afgenomen.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?