Dogecoin, doge
Dogecoin

Dogecoin was de baas in oktober en steeg 17 maal harder dan Bitcoin

Dogecoin (DOGE) profiteert enorm van het feit dat Elon Musk nu daadwerkelijk de touwtjes in handen heeft bij Twitter. In de maand oktober is de Dogecoin koers met 101 procent gestegen, waarbij de stijging van Bitcoin van 5,5 procent compleet in het niet valt. De nummer twee Ethereum pakte in oktober 18 procent.

Elon Musk en Dogecoin

Het is onmogelijk om de koersexplosie van Dogecoin los te trekken van de overname van Twitter door Elon Musk. De miljardair, die in totaal 44 miljard dollar neerlegt voor het platform, is al jaren een groot fan van Dogecoin. In mei 2021 had Musk bijvoorbeeld een optreden in Saturday Night Live, een populair televisieprogramma in de Verenigde Staten, waarin hij de woorden “Call me the Dogefather” sprak.

In januari 2021 publiceerde Musk een foto op Twitter waarop hij een Shiba Inu puppy vast heeft. Voor de mensen die dat niet weten, het logo van Dogecoin is gebaseerd op dit Japanse hondenras. Ook kwam hij op een zeker moment met de suggestie om 0,1 Doge per tweet te rekenen.

De kans lijkt, gebaseerd op het verleden, heel groot dat Musk iets van plan is met Dogecoin. Enkele uren geleden publiceerde Musk een foto van zijn Shiba Inu met een t-shirt van Twitter aan en een knipoog. Waarmee hij ook lijkt te suggereren iets met Dogecoin van plan te zijn.

Dogecoin in het groen

Voor de afgelopen 24 uur noteert Dogecoin ook lachend een plus van 26,66 procent en voor de afgelopen week zelfs 144,37 procent. Het zijn ongelooflijke prestaties van de memecoin, die keer op keer weet te verbazen als het op de koers aankomt. Voor nu wordt het afwachten of Dogecoin het in de bearmarkt in zich heeft om de oude all-time high te verbreken. 

De hoogste koers die Dogecoin ooit noteerde behaalde het op 8 mei 2021. Destijds moest je 0,682 dollar per Dogecoin betalen. Met de huidige koers van 0,147 dollar staat het project daar nog redelijk ver vandaan. Maar nu Elon Musk aan boord is bij Twitter kunnen er gekke dingen gebeuren. We gaan het in de gaten houden.

Dogecoin nieuws

Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?