Dogecoin (DOGE)
Dogecoin

Dogecoin koers staat op het punt van een enorme uitbraak

Dogecoin (DOGE) laat de afgelopen week een indrukwekkende groei zien, in lijn met de algemene cryptomarkt. Crypto-analist Jaydee signaleert op het platform X, voorheen Twitter, technische indicatoren die wijzen op een mogelijke forse prijstoename van Dogecoin.

Bij het analyseren van historische gegevens van Dogecoin, merkt Jaydee opmerkelijke prijsstijgingen op. In 2017 steeg de munt van $0,003 naar $0,0193, een toename van meer dan 6.300%. En tussen eind 2020 en april 2021 bereikte de munt een recordhoogte van $0,76, komend van een laag punt van $0,035 – een groei van meer dan 2.000%.

Recente grafieken tonen een zich vormende symmetrische driehoek, een veelgebruikt patroon in technische financiële analyses, ook binnen de cryptowereld. Dit patroon ontstaat wanneer een dalende weerstandslijn en een stijgende steunlijn convergeren. Gegeven Dogecoin’s eerdere positieve trend, suggereert dit een mogelijke opwaartse uitbraak.

Verwachtingen DOGE koers

Gisteren constateerden we nog een potentiële korte termijn stijging van 20% voor de DOGE koers. Dit blijkt inmiddels deels uitgekomen met een stijging van 10,2% in de afgelopen 24 uur. Het belangrijke weerstandsniveau van $0,070 is daarmee doorbroken waardoor een verdere stijging mogelijk is mits het positieve marktsentiment blijft aanhouden. 

De analist is van mening dat Dogecoin in 2024 eindelijk door de $1 grens heen kan breken. Hij zet zijn zinnen zelfs op een koers van $1,5. Het potentieel voor deze prijs is natuurlijk geen garantie, en marktdeelnemers zouden altijd zelf onderzoek moeten uitvoeren om hun strategische beslissingen op te nemen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Positief nieuws: Dogecoin bereikt mijlpaal met meer dan 5 miljoen adressen
Dogecoin bullish: 63% van alle adressen op virtuele winst
Analist voorspelt enorme stijging voor Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen