Dogecoin koers
Dogecoin

Dogecoin koers stijgt en nadert cruciaal $0,10 niveau

Vandaag ziet Dogecoin er bullish uit, aangezien de koers met 6 procent is gestegen in de afgelopen 24 uur. Investeerders kopen massaal de grootste memecoin ter wereld, waardoor de prijs is gestegen naar een hoogtepunt van $0,0979. Het zou helemaal geweldig nieuws zijn als de prijsstijging doorzet en het psychologische niveau van $0,10 doorbreekt.

Dogecoin wordt steeds populairder onder traders, waardoor de koopdruk toeneemt. Door het bullish momentum profiteren de traders van longposities. De marktkapitalisatie bedraagt op dit moment ongeveer $13 miljard en het 24-uurs handelsvolume is ongeveer $690 miljard. In de afgelopen 24 uur is het dagelijkse handelsvolume met 9,47% toegenomen.

Dogecoin 1-uur grafiek ziet er zeer bullish uit

De 1-daagse prijsgrafiek van Dogecoin laat dus een prachtige stijging zien. Het crypto-paar wordt momenteel verhandeld voor $0,0979. Er is een stijging van bijna 6 procent waarneembaar in de afgelopen 24 uur, en een stijging van 11 procent in de afgelopen zeven dagen. Dit wijst op een sterk bullish sentiment in de markt. De bearish druk van de afgelopen week is nu vervangen door bullish action.

De technische indicatoren van Dogecoin suggereren dat de markt momenteel door bulls wordt beheerst. De MACD-lijn handelt boven de signaallijn en de 100-EMA-lijn ligt boven de 200-EMA-lijn. De RSI van Dogecoin is 60,86, wat aangeeft dat de markt zich in het overboughtgebied bevindt.

Doge 1 uur grafiek
DOGE grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De $0,10 grens is cruciaal

Als we de 4-uurs grafiek van DOGE bekijken, zien we dat de munt zich bevindt in een sterke uptrend. Het ondersteuningsniveau ligt nu op $0,09154 en er is een sterke weerstand op het psychologische niveau van $0,10. Als dit doorbroken wordt, kunnen we verwachten dat de prijs nog verder stijgt.

De MACD-lijn bevindt zich boven de signaallijn, wat wijst op een sterke bullish trend. De RSI-index staat momenteel op 53,75 en wijst op een neutrale markt die niet overbought of oversold is.

DOGE 4 uur grafiek
DOGE grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Conclusie

Over het algemeen lijkt Dogecoin er op korte termijn zeer bullish uit te zien, aangezien de bulls de markt controleren. De prijs van DOGE bevindt zich in een trend omhoog en de bulls hebben de afgelopen 24 uur de prijs omhoog geduwd. Een kleine correctie kan de komende uren plaatsvinden, maar de algemene trend blijft waarschijnlijk stijgen.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt