Dogecoin (DOGE)
Dogecoin

Oprichter van Dogecoin uit kritiek: ‘Community doet niks productiefs’

Dogecoin-oprichter Billy Markus haalt uit naar de gemeenschap van zijn memecoin. In een nieuw draadje op Twitter (of X) schrijft Markus, die daar bekendstaat als Shibetoshi Nakamoto, dat de Dogecoin-gemeenschap “helemaal niets productiefs” doet. In de 10 jaar die Dogecoin bestaat, is er volgens Billy Markus slechts 40.000 dollar gedoneerd voor de verdere ontwikkeling van het protocol.

Wat willen ze eigenlijk?

Het lijkt erop dat Billy Markus gefrustreerd is over de gemeenschap van Dogecoin, omdat hij in het bericht een beetje boos overkomt. “Wat doet de gemeenschap überhaupt eigenlijk? Ik zie ze nooit iets productiefs doen, echt nooit. Ik zie persoonlijk ook niet waarom iemand ooit iets zou moeten willen ontwikkelen op het product of er tijd aan zou besteden voor deze gemeenschap, tenzij ze van pijn en stress genieten”, aldus de vader van Dogecoin.

Dat zijn harde woorden voor het project, die misschien extra pijnlijk zijn omdat Dogecoin dit jaar helemaal niet goed presteert. Vanaf het begin van 2023 gemeten staat de Dogecoin koers ruim 10 procent in het rood.

Er moet echt wat bijzonders gebeuren wil hier nog leven in de brouwerij komen, maar dat hebben we in het verleden natuurlijk vaker gezien bij Dogecoin.

De naam die waarschijnlijk bij iedereen in het hoofd zit als potentiële redder van het project is Elon Musk, de gevierde ondernemer die meer dan eens zijn steun uitsprak voor Dogecoin; puur omdat hij de meme zo grappig vindt.

Overigens is het belangrijk om te weten dat Billy Markus, de oprichter van Dogecoin, niets meer met het project te maken heeft. Hij heeft Dogecoin ooit ontwikkeld als grap en is nu helemaal niet meer betrokken bij de verdere stappen die het project zet.

Haat voor de Dogecoin Foundation

Een ander punt waar Billy Markus zich over frustreert is het feit dat de Dogecoin Foundation zoveel haat krijgt vanuit de gemeenschap. De aankondigingen van de stichting zorgen doorgaans enkel voor haat en negativiteit.

“Iedere keer dan de stichting iets heeft gezegd, werd dat beantwoord met keiharde aanvallen; dus ze zijn logischerwijs gestopt. Het is immers niet mogelijk om te communiceren met haatdragende mensen die nergens naar willen luisteren”, zo gaat de frustratie van Markus verder.

Verder is het ontwikkelen voor Dogecoin lastig, omdat er geen premine (voorverkoop) was en er daardoor geen geld beschikbaar is om het project naar een hoger niveau te tillen.

Al is het natuurlijk nog maar de vraag of dat nodig is voor een memecoin. Wat denk jij?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?