Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin-prijs schiet omhoog na tweet van Elon Musk

Wordt de CEO van Tesla en SpaceX de eerste “Dogecoin-biljonair?” De markt reageert positief op de tweet van Musk.


Reactie op tweet van Elon Musk

Het is vaker voorgekomen in de crypto wereld: wanneer Elon Musk tweet over Dogecoin, schiet de prijs omhoog. Deze week was het weer zover. Op vrijdagmiddag tweette het populaire UberFacts Twitter-account, met meer dan 13 miljoen volgers, het volgende:

“Er wordt voorspeld dat Elon Musk de eerste biljonair ter wereld zal worden, dankzij SpaceX.”

De CEO van SpaceX en Tesla gaf het volgende antwoord op de voorspelling: “*In Dogecoin.” Musk, die zelf meer dan 61 miljoen Twitter-volgers heeft, heeft in een paar uur tijd tienduizenden reacties op zijn tweet gekregen.

Zoals we in het verleden vaak hebben gezien, reageerde de markt direct op de tweet van Musk. De prijs van DOGE steeg in minder dan een uur met ongeveer 5%, maar zakte daarna weer wat terug. Momenteel zweeft de prijs van de DOGE token boven $0,245. De munt is de afgelopen zeven dagen met 2% gestegen en de afgelopen maand met ongeveer 20%.

Musk is al heel lang fan van Dogecoin en heeft er herhaaldelijk over getweet door middel van memes en grappen.

Hij noemde zichzelf “The Dogefather” en verwees zelfs naar DOGE op “Saturday Night Live” in mei. Musk was zelfs van plan om een op Dogecoin geïnspireerde NFT te verkopen, maar veranderde uiteindelijk van gedachten.

Musk werkt ook samen met de ontwikkelaars van Dogecoin om de cryptocurrency te verbeteren en er een goedkoper en energiezuiniger alternatief voor Bitcoin van te maken. De cryptomarkt zakte in mei in, kort nadat Tesla had aangekondigd dat het zou stoppen met transacties met Bitcoin, vanwege de milieu-impact van mining.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten