Dogecoin Nieuws

Dogecoin schiet met 6% omhoog na nieuwe tweet Elon Musk

Elon Musk bleek vandaag opnieuw een van de grootste invloeden op de prijs van Dogecoin te zijn. De koers van de memecoin steeg namelijk met 6 procent direct nadat hij een tweet plaatste waarin stond: “High time I confessed I let the Doge out.”

Wordt DOGE geïntegreerd op Twitter?

De tweet van Musk veroorzaakte directe speculaties binnen de Dogecoin-gemeenschap. Investeerders suggereerden dat de tweet inhield dat DOGE geïmplementeerd zou worden op Twitter. Dit is echter louter speculeren. Musk leek in een vervolgtweet aan te geven dat het inderdaad zeer wilde speculaties zijn. Hij schreef namelijk: “Fact check me” als reactie op één van de Twitteraars die de DOGE-integratie op Twitter suggereerde.

Het Elon Musk effect

Het is bewezen dat Elon Musks tweets een directe uitwerking hebben op de prijs van Dogecoin. Onderzoek van Blockchain Research Lab heeft aangetoond dat bijna elke tweet van Musk ervoor zorgde dat de koers van Dogecoin steeg.

In totaal werden er 47 evenementen onderzocht en de resultaten toonden aan dat er gemiddeld een stijging van 3% was voor deze tweets. Dogecoin geeft bijna direct al na het tweeten van Musk een piek in de koers, gevolgd door nog een piek na 45 minuten. Daarna viel de koers terug naar het niveau van de eerste piek. De recente prijsstijging van Dogecoin is het bewijs dat het effect nog niet uitgewerkt is.

Echter, ook vandaag lijkt de tweet van Musk slechts een kortstondige prijsstijging te veroorzaken. De prijs steeg in ongeveer 30 minuten tijd met 6 procent, maar lijkt nu al weer terug te vallen naar zijn oude niveau.

DOGE koers Newsbit
DOGE koers 15 minuten per candle – Bron: TradingView

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 DOGE rond de $0,08617. Dat is ongeveer 0,5% hoger dan 24 uur geleden.

Dogecoin nieuws

Word jij de volgende Dogecoin-miljonair?
Crypto beurs in de Filipijnen start met handel in Dogecoin
ChatGPT doet Dogecoin prijsvoorspelling voor 2030
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog