Shiba Inu (SHIB)
ApeCoin, Dogecoin, Shiba inu

Dogecoin, Shiba Inu en ApeCoin tonen opmerkelijke stijging

Ondanks de dalende prijs van Bitcoin (BTC) laten drie memecoins een opmerkelijke stijging zien, volgens crypto-analyseplatform Santiment. Deze memecoins lijken een eigen koers te varen te midden van de Bitcoin-daling.

Opwaartse trend voor Dogecoin, Shiba Inu en ApeCoin

Volgens het analysebedrijf Santiment vertonen de drie memecoin-projecten Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en ApeCoin (APE) een opwaartse trend in hun marktkapitalisatie.

APE is het digitale activum dat geassocieerd wordt met de niet-fungibele token (NFT) collectie van de Bored Ape Yacht Club.

Opvallend is dat de prijsactie van deze memecoins afwijkt van die van Bitcoin, waarvan de waarde recentelijk is gedaald. Santiment wijst op de stijgende sociale volume-indicator voor de drie digitale activa op sociale mediaplatforms zoals Telegram of Reddit. Santiment merkte op: “De week begon met enige memecoin-magie, aangezien Dogecoin, Shiba Inu en ApeCoin kleine stijgingen in marktkapitalisatie hebben ervaren. Zoals gebruikelijk bij dit soort activa, kunnen pieken in hoog sociaal volume wijzen op naderende

BTC
Bron: Santiment/Twitter

Stijgend handelsvolume voor de memecoins

Santiment rapporteert een stijgend handelsvolume voor Dogecoin (DOGE) na de recente prijsstijging die maandag het hoogste punt in 16 weken bereikte. Tevens merkt het bedrijf op dat Litecoin (LTC), het peer-to-peer betalingsnetwerk, aanzienlijk meer interesse ontvangt in aanloop naar de geplande halvering op 2 augustus, terwijl ook het handelsvolume voor Ethereum (ETH), het smart contract platform, toeneemt.

“Traders verschuiven naar Dogecoin na de plotselinge prijssprong van deze memecoin eerder vandaag. Tevens zien we de interesse in Litecoin toenemen, met de naderende halvering op 2 augustus, en Ethereum verdient ook aandacht.”

Bron: Santiment/Twitter

MVRV-analyse voor altcoins

Santiment houdt tevens de marktwaarde ten opzichte van de gerealiseerde waarde (MVRV) voor altcoins nauwlettend in de gaten. Voor bepaalde digitale activa, waaronder de gedecentraliseerde exchange (DEX) Quickswap (QUICK), het Ethereum layer-2 scaling solution OMG Network (OMG), en het open-source blockchainnetwerk Radicle (RAD), vertoont MVRV opflakkeringen.

MVRV vergelijkt de totale marktwaarde van een activum met de gerealiseerde waarde en kan worden gebruikt om de timing van pieken en dalen in de markt te analyseren.

“Op dit moment zien we enige rechtvaardiging om altcoins te kopen, aangezien veel handelaren momenteel op korte, middellange en lange termijn verliesgevend zijn. Wat betreft QUICK, OMG en RAD, zijn er traders die te maken hebben met ernstige FUD (angst, onzekerheid en twijfel) vanwege oplopende verliezen, wat historisch gezien kan leiden tot minder risicovolle posities of het bijvullen van posities.”

BTC altcoins
Bron: Santiment/Twitter

Conclusie

Ondanks de dalende Bitcoin-prijzen tonen drie memecoins – Dogecoin, Shiba Inu en ApeCoin – een opvallende opwaartse trend, volgens Santiment. Terwijl Bitcoin een dip ervaart, blijken deze memecoins een eigen koers te varen, met toenemend handelsvolume en sociale media-aandacht.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Crypto analist verkocht Ethereum en Bitcoin voor deze altcoin
Top 3 best presterende cryptomunten van deze week
Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC