Dogecoin Nieuws

Dogecoin stijgt 7% zonder hulp van Musk, wat is er gaande?

Het lijkt erop dat vrijdag 14 april de dag van de altcoin is, want verschillende projecten gaan momenteel. compleet door het dak. Dogecoin hoort daar ook bij, want de memecoin staat op het moment van schrijven op een plus van bijna 7 procent over de afgelopen 24 uur. Normaal gesproken doet Dogecoin weinig zonder Elon Musk, maar deze stijging is compleet los van de tech-ondernemer ontstaan.

Stijging zonder Elon Musk?

Gewoon gezien komt de Dogecoin koers amper tot niet in beweging als Twitter CEO Elon Musk niet met nieuwe uitspraken of acties komt. De vorige keer dat de koers van Dogecoin explodeerde was nadat Musk had besloten om het logo van Twitter te vervangen voor die van Dogecoin.

Velen zien de munt ondertussen als een ordinaire “pump en dump” van Elon Musk, maar nu lijkt er dus meer aan de hand. Dogecoin is aan het stijgen zonder dat Elon Musk daar iets mee te maken lijkt te hebben.

Het lijkt er vandaag op dat Dogecoin gewoon vrolijk meedoet met de rest van de altcoins, die het grotendeels beter doen dan Bitcoin vandaag. Dat mag ook wel even, want Bitcoin is het hele jaar 2023 al aan het vlammen, ook ten opzichte van de altcoins.

Meer dan een meme

Dogecoin begon in 2023 als een grap, maar groeide al snel uit tot iets waar je niet alleen maar om kunt lachen. Inmiddels kent het project namelijk een market cap van meer dan 10 miljard dollar. Dat zijn getallen die wat ons betreft niet meer binnen de categorie grap vallen.

Ter illustratie: Dogecoin kent een market cap van 12,5 miljard dollar, terwijl ABN AMRO een market cap van ongeveer 14 miljard dollar mag opschrijven vandaag.

Met de huidige market cap komt Dogecoin dus in de buurt van een ABN AMRO, dat over de hele wereld actief is als bank. Zegt dat genoeg over de omvang van Dogecoin? Het blijft een memecoin, maar een volledige grap kunnen we het op dit moment niet meer noemen.

Dogecoin nieuws

Koersexplosie in aantocht voor Dogecoin?
Elon Musk’s invloed op Dogecoin: Een memecoin met serieuze potentie
Elon Musk: AI kan de mensheid ‘overnemen’ om wereldvrede te bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet